Alonso har det inte

1 Formel | Alonso har “inget att säga” om Ocons “extrema” försvar

Fernando Alonso blev överraskad av Esteban Ocons hårda försvar i starten av Ungerns Grand Prix, men den alpina F1-föraren ser det inte som en incident värd att notera med laget, eller att bråka med sin lagkamrat om. Att båda förarna tappade en plats till Daniel Ricciardo förändrade inte loppets gång, enligt spanjoren.

“Det var ganska extremt” sa Alonso. “Men jag saktade ner och ingenting hände. Det är uppenbart att Daniel hade en annan strategi, så jag var inte så orolig då, det var inte så stora problem.”

“Jag har inget att säga. Vi försöker alltid kämpa hårt, men vi ger alltid en marginal på 1% för att undvika upplopp. Vi har aldrig haft upplopp, och de kommer aldrig att hända.”

Alonso erkänner att han var irriterad i sittbrunnen, men han höll inte tillbaka mot fransmannen: “Självklart, den här typen av försvar överraskar dig oundvikligen. Ibland gör jag samma sak, ibland gör han, och det händer i andra lag.”

Ett problem med tempo och inte strategi

På frågan om sina svårigheter under loppet skyllde Alonso inte specifikt på strategerna och valet av hårda däck för den långa andra etappen, utan en allmän brist på prestanda.

“Vi var för långsamma, det var problemet. Jag tror inte att en solostrategi var sämre än en tvåstopp, men vårt tempo var inte lika bra som dagen innan. Jag vet inte om det var förutsättningarna , vinden eller temperaturen, men vi kämpade med båda föreningarna.”

”Sammantaget tror jag att vi måste vara stolta över att få samma poäng som McLaren och vi måste vara nöjda med resultatet, men vi hade nog högre förväntningar efter att ha börjat femma och sexa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.