Alpine F1 reagerar på beskedet (...)

1 Formel | Alpine F1 har reagerat på beskedet om Alonsos avgång

Alpine F1 har släppt ett uttalande efter tillkännagivandet att Fernando Alonso kommer att lämna laget i slutet av säsongen 2022.

Spanjoren kommer att ansluta sig till Aston Martin F1 nästa år och tecknar ett flerårigt avtal med Silverstone-teamet.

Alonso har varit med i det alpina laget sedan 2021. Det var hans tredje insats med Enstone-teamet, då Renault från 2003 till 2006 och igen 2008 och 2009 vann två världsmästerskap under den tiden.

Alonso återvände till pallen med Alpine vid förra årets Qatar Grand Prix, och korsade mållinjen på tredje plats. Det är hans bästa resultat sedan han lämnade Ferrari i slutet av säsongen 2014.

“Vi önskar Fernand allt gott för hans framtid i Formel 1.”

“Fernando har alltid varit och kommer alltid att vara en del av Renault- och Alpine-familjen och vi är stolta och privilegierade över att ha delat så många stunder på banan tillsammans.”

“Vi ser fram emot att avsluta säsongen 2022 med Fernando i blått, och vi kommer att fortsätta jobba hårt fram till den sista omgången i november.”

“Teamet kommer att tillkännage förarlistan för Formel 1-säsongen 2023 i sinom tid.”

Nästa år väntas alpina test- och reservföraren Oscar Piastri ersätta Alonso. Det faktum att han inte tillkännagav det i morse bevisar att han överraskade det franska laget…

Leave a Comment

Your email address will not be published.