Häkkinen går med i Leclerc och (...)

1 formel | Häkkinen ansluter sig till Leclerc och ger sina råd

Mika Hakkinen håller med om hur Charles Leclerc måste må i dessa dagar, möjligen efter kraschen som kostade honom franska Grand Prix. Den dubbla världsmästaren har redan upplevt detta, i Italiens Grand Prix 1999.

Under det här loppet ledde ett misstag i ledningen till en liknande avgång, vilket gav Heinz-Harald Frentzen segern. Han gick sedan in gråtande och var tvungen att återhämta sig efter händelsen för att söka titeln i slutet av säsongen.

“Alla gör misstag, men den här var väldigt offentlig och dyr.” a skriva Häkkinen. “Jag hade samma upplevelse, till exempel när jag körde i Italiens Grand Prix 1999, och det är en väldigt svår upplevelse.

“Du vet vad du gjorde, du slösade bort vinsten och du måste acceptera ansvaret. Charles är en fantastisk förare och han körde perfekt fram till varv 18. Han var under stor press från Max. [Verstappen]men Ferrari var väldigt bra i de snabba kurvorna och kunde hålla Red Bull bakom.’

“Sättet Ferrari och Red Bull var nära på Paul Ricard var stort, men Charles misstag avslutade striden. Från och med då var det lätt för Max, han kontrollerade loppet, tog hand om däcken och tog ytterligare ett viktigt steg mot mästerskapet titel”.

“Det viktiga är hur Charles kommer att reagera”

Finländaren råder nu Leclerc att inte uppehålla sig vid det misstaget och att fortsätta att jaga honom. Tvärtom råder Häkkinen honom att inte tvivla på sig själv eller sin bil.

“Det som är viktigt nu är hur Charles kommer att reagera på detta misstag. Som han sa efter loppet tappade han 32 poäng på grund av sina misstag på Imola och Paul Ricard, och han kan inte fortsätta så om han har gjort det. Han vill vinna Max.”

“Utöver det hade Ferrari också problem med strategi och tillförlitlighet. Det är viktigt att Charles inser att han har talangen och bilen för att vinna lopp, och att han måste fokusera på det positiva och ta helgerna som de kommer, ett lopp. vid en tid.”

“Det är allt du kan göra, fokusera på varje lopp, fokusera på att göra allt rätt. Du måste fortsätta lära dig i den här sporten, arbeta med laget, göra vad du än måste göra.”

“En mycket positiv aspekt av helgen var att Carlos Sainz hjälpte Charles till pole position genom att slipstreama i kvalet. Lagarbete är nyckeln och med Carlos som kör så bra just nu, har Charles en stark och kapabel lagkamrat.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.