av Horner

1 formel | Horner berömmer Verstappens “enorma jobb” efter Ungerns vinst

Från och med 10:e och 11:e placeringar förväntade sig Christian Horner inte att hans lag skulle vinna Ungerns F1 Grand Prix. Red Bull-chefen hoppades att hamna bland topp 5 för att undvika att förlora för många poäng till Ferrari, men han förväntade sig inte en vinst med Max Verstappen och femte plats med Sergio Perez.

“Nej, jag trodde att om vi kom närmare pallen skulle det begränsa skadan” erkände Horner. “Att vinna från tio i denna svåra krets, med kopplingsproblem och ett snurr… Max gjorde ett fantastiskt jobb.”

“Bilen var snabb, han var försiktig med sina däck, och till och med Checo var inte långt från pallen, med start 11:a. Det är ett perfekt sätt att avsluta den första delen av säsongen innan sommaruppehållet.”

På radion sa Horner till Verstappen att det var ett av hans bästa lopp, och han tänker: “Jag tycker att det är ett av hans bästa lopp, han fortsätter att höja ribban, jag är absolut nöjd med sättet han körde på i början av säsongen.”

“Vi börjar sommaruppehållet med en bra ledning i mästerskapet. Det är välförtjänt, laget har jobbat väldigt bra sedan i fredags, då vi inte var i bra form, att vinna från tionde plats är otroligt.”

Horner förstår att Ferraris strategi inte fungerade för Charles Leclerc, eftersom Red Bull avvisade användningen av hårda föreningar på den coola Hungaroring-banan: “Det hårda däcket var inte bra idag, det visade sig med den kalla temperaturen.”

“Vi ville börja med hårda däck, men vi ändrade oss eftersom det var svårt att få upp däcken i temperatur under gridvarven. Vi ändrade strategin i sista minuten och det fungerade bra.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.