I en stol, Ricciardo (...)

1 Formel | I ett utskjutet säte bekräftar Ricciardo sin kärlek till F1

När det gäller kontraktet är Daniel Ricciardos situation ömtåligare än någonsin: bakom Piastri-Alpes introglio förstår vi att Honey Badger inte luktar helighet i Woking, och att Zak Brown skulle vilja ersätta en annan australiensare. .

Det måste sägas att, sportmässigt, har Daniel Ricciardo inte gjort något för att förbättra sin situation på sistone, speciellt i Ungerns Grand Prix.

På Hungaroring, i loppet, slutade Daniel Ricciardo 15:a, långt, långt, långt borta från Lando Norris; och straffades också 5 sekunder för att ha kolliderat med Lance Strolls Aston Martin F1.

Kan sommaruppehållet förändra något i den negativa dynamiken hos tidigare (och framtida?) Enstone-förare?

“Jag är väldigt glad över att ha en paus” säger Daniel Ricciardo till start.

“Jag behöver det desto mer eftersom de här sex månaderna inte har varit särskilt bra. Det var inte de sex månaderna jag ville ha. »

”Men även om säsongen gick bra så är uppehållet alltid skönt, att komma bort från allt. F1 är en hektisk dag. Även om hotellen är fulla och dessa helger är så hektiska ska det bli skönt att komma bort från cirkusen några veckor. »

Vad kommer Daniel Ricciardo att göra för att ladda sina batterier? Hans schema kommer tydligen att delas mellan Storbritannien (nära McLarens fabrik) och USA, där han är baserad.

“För att vara ärlig, att flytta ett tag gör att jag kan återställa mig naturligt, så mycket att jag föreställer mig att jag efter tio dagar eller två veckors semester på något sätt kommer att evakuera intrycket av att ha åkt på semester, då hittar jag det . denna hunger igen »

“Jag tänker inte naturligt efter en paus. Det är oftast så det fungerar för mig. Jag ska ut igen, jag är med vänner, jag dricker några öl, jag har roligt. Och så kommer jag till en punkt där jag börjar känna mig oskyldig, men “okej, det är dags att börja igen”. Då är det en slags naturlig strömbrytare som slår på igen, förmodligen efter 14 dagar. »

Stark vilja att fortsätta i F1

Daniels hjul för nästa år är därför hotat, men redan innan starten av den galna Piastri-Alpina-affären bekräftade McLaren-föraren sin önskan att fortsätta i F1. En ledtråd till framtiden och ännu ett juridiskt pussel att komma…

“Jag älskar den här sporten mer än något annat. »

“Det här är en av de sporter där du bara är så bra som din senaste tävling. På något sätt, om du inte vinner, finns det alltid något att bevisa, för fansen, fansen eller dig själv. Jag tror att det viktigaste är för mig själv först. »

“Det är därför jag fortsätter göra det. För jag tror fortfarande att jag kan göra det och jag kan göra det på högsta nivå. Så jag försöker alltid bevisa mig själv. »

Men är inte Daniel Ricciardo alltför demoraliserad av två års underprestationer, särskilt mot Lando Norris?

“Du kan fortfarande hitta lycka. Och uppenbarligen är den här sporten, förmodligen mer än de flesta, en sport, jag har pratat om det förut, där vinstkvoten är så liten, andelen är så liten, till skillnad från en lagsport, är det förmodligen 50 procent.”

“Så du måste inse det och förstå att du inte kommer att vinna varje helg, men du kan alltid sätta andra mål och hitta andra sätt att vara lycklig och blomstra. »

“Det finns inget bättre än att vinna, men det finns andra sätt att uppnå det. Så jag går fortfarande igenom den här perioden och njuter av det. »

“Självklart är det en sport som kan vara känslomässig, den lyfter fram känslor, frustration och sådant. Men jag älskar honom fortfarande mer än allt annat. »

Leave a Comment

Your email address will not be published.