Huvuden kommer ut (...)

1 formel | Kommer huvudena att vända sig i Ferrari i sommar?

Varför sprang Mattia Binotto från gropväggen vid Ungerns Grand Prix, när strategin mot Scuderia blev tydlig?

Flera källor säger att han fick ett telefonsamtal från Ferraris toppchefer John Elkann och Piero Ferrari mitt i loppet.

Det kan nu diskuteras om några Ferrari-huvuden rullades under Formel 1:s augustiuppehåll efter ytterligare ett tydligt misstag i strategin, även om deras prestationer i loppets fräschör också hade en märkbar inverkan på F1-75:s konkurrenskraft.

Är det så här Mattia Binotto tackades, mitt under säsongen? Eller kommer strategerna, som börjar med Inaki Rueda, att bli ombedda att leta någon annanstans? Det finns naturligtvis inget rätt svar, men italienaren var angelägen om att skydda sina arbetare.

“Att använda det hårda däcket var helt klart inte rätt beslut. Men vi hade rätt strategi i Frankrike, såväl som i Österrike, så vi har vanligtvis rätt. Ibland gör vi misstag, men det gör andra också.”

“Förutom Inaki är hela laget fantastiskt och jag stöder dem fullt ut. Jag tror att när våra motståndare gör misstag, får det inte lika mycket uppmärksamhet. Så jag ger alla i laget ära, absolut, för att de har gjort ett bra jobb . rakkniv.”

Men även om det hårda däcket kan tyckas vara ett udda val för många, verkar det som om Ferraris racestrategi fastställdes mycket tidigare.

“Ferrari hade inget annat val än att använda det hårda däcket,” tror Mercedes-chefen Toto Wolff.

“Däcken var hårda och mjuka, och det var för tidigt att sätta Charles på mjukt. Ferrari gjorde ett misstag genom att inte hålla ett extra mellanset på fredagen.”

Observera att om Ferrari hade lyssnat på Leclerc, skulle monegaskerna inte ha behövt det medietåget och sedan blivit mjukare.

Även Verstappens pappa, Jos, anser att Ferrari inte ska skyllas för mycket.

“På den tiden skulle jag ha gjort samma satsning som Charles, svårt att avsluta loppet och försöka jobba. Våra beslut är inte alltid bra på Red Bull, men ja, våra misstag är mindre. Det är därför vi ligger 80 poäng före .”

Enligt Ralf Schumacher kunde Binottos roll som teamchef börja ifrågasättas med tiden mitt i upprepade misstag.

“Jag ser två personers jobb i riskzonen. Daniel (Ricciardo) och Mattia också. När du har en chans att vinna ett världsmästerskap med Ferrari och du kastar dina chanser så noga, borde du göra det svårt. Så jag förstår. Risk i sommaruppehåll. För många småsaker, det är för många misstag och tekniska problem”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.