Kovalainen: Jag skiljer mig från Briatore (...)

1 Formel | Kovalainen: Att skiljas från Briatore var det största misstaget i min karriär

Heikki Kovalainen har erkänt att hans Formel 1-karriär tog en vändning till det sämre efter att Flavio Briatore valde att hoppa av som manager.

Man börjar tro att Flavio Briatore, fortfarande kopplad till Fernando Alonso och Mark Webber, också spelade en del i Alpine F1:s problem, då spanjoren lämnade för Aston Martin F1 och Oscar Piastre (som sköts av Webber). på McLaren

Den 40-årige finländaren var en lovande förare i mitten av 2000-talet som glänste i kampanjformler.

Han gjorde sin F1-debut med Renault 2007, där han hade den formidabla uppgiften att stå för den tvåfaldige världsmästaren Fernando Alonso, innan han 2008 blev Lewis Hamiltons McLaren-Mercedes-lagkamrat.

Men efter “Crashgate”-affären blev Briatore avstängd på livstid från F1-hagen i slutet av 2009 och Kovalainen bestämde sig för att avsluta sitt kontrakt med den kvava italienska managern.

“Det var det största misstaget i min karriär” instämde Kovalainen, som nu samlar i Japan.

“Utan tvekan hade det varit värt att stanna vid Flavios bord istället för att leta någon annanstans.”

Det är svårt att klandra Kovalainen på en sportslig nivå.

Efter två mediokra säsonger tack vare McLaren anslöt han sig till Tony Fernandes lilla struktur 2010 (tidigare kallad Lotus Racing – inte att förväxla med Lotus F1 Team – sedan Caterham) och med det gjorde han inte den minsta poängen på tre säsonger. .

2013 kommer han att se honom sist i F1 sedan han ersatte sin landsman Kimi Raïkkönen, skadad, i de två sista Grands Prix säsongerna 2013 med Lotus F1 Team, återigen utan en mindre topp 10-placering.

“När McLaren-kontraktet upphörde var jag snabbt tvungen att hitta en annan och förarna som drivs av Briatore hade inte en superlicens vid den tiden.” fortsatte Kovalainen.

Finländaren ångrar ännu mer att Briatore 2010 fick sitt livstidsförbud upphävt.

“Om jag hade väntat till januari nästa år skulle Flavio ha blivit avstängd och han kunde ha återvänt.”

“Ja, Flavio skulle ha hittat bättre affärer för mig, jag fick de bästa kontrakten i min karriär innan den här incidenten tack vare honom.”

Den finske föraren är nu fokuserad på sin rallykarriär, efter att ha varit framgångsrik i Japan.

“Nu är jag 100% fokuserad på rally. Jag älskar att titta på WRC, jag ser det dag och natt nu.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.