Leclerc: Det tog ofta slut (...)

1 formel | Leclerc: Det slutade ofta illa med Verstappen som barn

Även om Charles Leclerc och Max Verstappen har korsat vägar många gånger den här säsongen, har det hittills inte varit den minsta sammandrabbning, inte heller den minsta spänning, mellan de två förarna. Naturligtvis står detta i skarp kontrast till striden 2021, präglad av de ibland kaotiska sammandrabbningarna mellan holländaren och Lewis Hamilton.

Relationen mellan de två 24-åriga männen var dock inte nödvändigtvis i bra form under kartingen. Ferrariföraren minns också den tiden och förklarar hur situationen har förändrats mycket nu.

“Max och jag var väldigt aggressiva och det var därför det slutade illa för det mesta.” säger Leclerc.

“När vi var yngre var det lite mer rörigt och vi var såklart bara barn. Men nu har relationen förbättrats och det finns mer respekt för varandra.”

Även om det inte har varit några problem ännu 2022 vet monegaskerna att konkurrensen kan komma att öka i framtiden. Och varför inte i år?

“Det beror på situationen, personen du möter. Hur långt kommer de att vara villiga att gå?”

“I år hade jag antingen fördelen i turneringen och jag ville inte ta några risker, eller så hade han fördelen och ville inte ta någonting. Eller så vill jag inte ta för många risker, det är varför. Jag måste ta det.”

“Så jag känner att förra årets turnering kunde ge den typen av scenario eftersom det var så nära till slutet.”

“Jag hoppades att vi skulle vara i samma situation i år om turneringen hade varit så nära. Men förutsatt att den inte är över än, kan vi se något liknande i slutet av säsongen. År.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.