Magnussen har invigt (...)

1 Formel | Magnussen avslöjar nytt paket i Haas F1

Kevin Magnussen debuterade det uppgraderade VF-22-paketet i FP1, medan Mick Schumacher – på det icke-utvecklade chassit – körde på samma däck i denna session för jämförelse.

Båda bilarna startade med hårda Pirelli-däck. Förarna bytte sedan till mjuka däck och Magnussen genomförde ett varv på 1:20.921 (P17), Schumacher 1:21.027 (P18). För att avsluta passet bytte båda förarna tillbaka till hårda däck och körde med stora mängder bensin.

I eftermiddags tog de två förarna först ut på banan med medelstora däck – varje förare klarade nio varv. En kvalificeringssimulering följt av återgång till det mjuka gummit i sex varv. Magnussen klockade en snabbaste tid på 1:19,818 (P16), medan Schumacher var strax efter sin lagkamrat på 1:19,985 (P17). Med 15 minuter kvar åkte båda bilarna iväg för sista gången under en lång säsong på medelstora däck och gott om bränsle.

“Det var inget dåligt pass för oss idag, säger Magnussen. “Vi försöker ta reda på det nya paketet för min bil och det finns fortfarande arbete att göra, men det ser lovande ut just nu. Vi måste jobba lite mer på balansen, vi har inte kommit på vart vi ska ta vägen. med det.”

”De nya delarna verkar fungera bra, vi hade inga problem och känslan i bilen var ganska bra. Det var ungefär vad vi förväntade oss, så jag är nöjd. Som jag sa, det finns fortfarande mycket arbete kvar att göra för att få ut mer och det kommer att hända med tiden, men än så länge har det gått bra. Vi hoppas komma högre upp på rutnätet imorgon. Vi förutspår regn och det är så vi kommer att se det.’ tillägger dansken.

“Det var ganska svårt” säger Schumacher. ”Jag hade problem med min framvinge i TH2, så den gav inte den kraft den borde ha. Vi ska undersöka det, men totalt sett var det ingen dålig session. Det är bara att vänja sig vid den här banan med dessa nya bilar. Just nu tittar vi på var stötarna finns på banan och försöker anpassa biluppställningen till vad vi behöver här. Vi behöver fortfarande jobba lite med de höga och låga bränslenivåerna, men just nu ligger vårt huvudfokus på att köra med mycket gas. Normalt sett är vår bil ganska konkurrenskraftig i det våta, så vi hoppas på regn imorgon. Om vi ​​gör allt perfekt borde vi vara ganska konkurrenskraftiga. »

Leave a Comment

Your email address will not be published.