Marko beklagar att Ferrari (...)

1 formel | Marko beklagar att Ferrari har gjort “nästan allt fel” i år

Ferrari har gjort “nästan allt fel” i sin kamp om världsmästerskapet, enligt Red Bull-konsulten Helmut Marko.

Även om Maranellos F1 utan tvekan har varit snabbare än Red Bulls i år, är den 80 poäng efter tvåan Charles Leclerc; Max Verstappen.

På frågan hur detta var möjligt sa Marko: “gör nästan allt fel!”

“I Budapest, till exempel, för första gången satte de inte däcken i rätt temperatur och dessutom valde de fel strategi i depån.”

Toto Wolff ställde sig på Ferraris sida och förklarade att Leclerc hade uttömt sina medel i Libre.

“Så jag förstår inte varför de inte spenderade mitten, eller gick längre. De skulle ha varit ännu bättre. Det är så vi placerar Toto och Mercedes på 2:a och 3:a och de ses som stora vinnare.”

Det verkar störa honom…

“Jag vill att Max prestation ska uppskattas tillräckligt mycket. Efter lite otur i kvalet vann han från tio på en bana där de säger att man inte kommer tillbaka hit i torrheten.”

För många är Ferraris oförutsägbara roll som favoriter överväldigande och de kanske inte är redo för titeln förrän nästa år. Med Verstappens ledning på 80 poäng ser det nästan skevt ut.

“Egentligen är det en möjlig förklaring. Men för Max, säg inte det: vi har fortfarande nio lopp, vilket betyder 225 poäng, för nio möjliga vinster plus spurter och snabbaste varv. Nej, nej, vi kan verkligen inte luta oss tillbaka och slappna av ännu.”

“Men ja, det har sällan varit så roligt. Nästan varje helg är ett nöje, väldigt annorlunda från förra säsongen, då allt var nerver. Det är bara lite synd att Ferrari gjorde så många misstag “De kämpade under sitt värde. , vi är väldigt ledsna. Men igen: de kommer tillbaka, de har en så kraftfull bil.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.