Masi berättar om dödshot och (...)

1 formel | Masi berättar om dödshoten och förolämpningarna han fick efter Abu Dhabi 2021

Michael Masi lämnade nyligen FIA, efter att ha fått sparken som tävlingsledare förra året efter fiaskot i Abu Dhabi 2021.

Masi har avslöjat att han har fått hundratals kränkande och hotfulla meddelanden på onlineplattformar som F1 har lovat att ta itu med med sin nya kampanj.

“Tack och lov har jag inget Instagram- eller Twitter-konto” Masik News Corp. “Jag har ingen. Eftersom jag är gammaldags har jag Facebook, som jag brukade hålla kontakten med min familj och mina vänner. Den kvällen öppnade jag mina meddelanden för att få lite nyheter från dem.”

“Jag hade ingen aning om att jag kunde få det från folk jag inte kände. Men jag hade fel. Jag konfronterades med hundratals meddelanden. Jag skulle inte säga tusentals, definitivt hundratals. Och de var chockerande. Rasistiska, kränkande, föraktliga , de. kallade mig namn.”

“Och det fanns dödshot. Folk som sa att de skulle komma efter mig och min familj. Och de fortsatte att komma. Inte bara på min Facebook, utan på min LinkedIn, som ska vara en professionell plattform för företag. Samma sort av namnupprop.”

Masi upplevde paranoia och depression

Masi har avslöjat att han sedan föll i ett sinnestillstånd på gränsen till paranoia: “Jag tänkte bara ignorera honom och gå vidare eftersom jag visste att det kunde ta honom till en väldigt mörk plats. Jag försökte isolera mig mentalt och jag trodde att jag skulle komma dit.”

“För det mesta höll jag allt för mig själv. Jag berättade för några få personer, men inte många. Jag ville inte oroa min familj och mina vänner. Jag ville inte oroa dem heller. FIA var medveten men jag tror att jag minimerat det för alla, inklusive dem.”

“En dag eller två senare på Londons gator trodde jag att jag mådde bra tills jag började titta mig över axeln. Jag tittade på folk som undrade om de skulle klara sig.”

Efter det var det en depression för Masi, tillsammans med att han inte ångrade sig: “Jag ville inte prata med någon, inte ens min familj eller mina vänner. Jag pratade bara med min närmaste familj, men väldigt kort.”

“Jag tappade också aptiten. Jag hörde att vissa fick bulimi på den tiden, men jag åt inte mycket. Det hade en fysisk effekt, men det var mer psykiskt.”

“Jag gick inte och pratade med ett proffs. Så här i efterhand borde jag nog ha gjort det. Jag borde ha gått för att prata med någon. Som sagt, jag hade fantastiska människor omkring mig som jag såg och följde mig varje dag. Jag hade mycket tur. att ha det här supportnätverket.”

Vänd definitivt sidan på F1

Nu har Masi återvänt till sitt hemland Australien för att återuppbygga och återhämta sig eftersom han inte längre har band till FIA. Han vet fortfarande inte vad hans framtid har att erbjuda, men han vill använda allt han har lärt sig från att arbeta i F1 till god användning.

“All den här erfarenheten har gjort mig till en mycket starkare person. Jag har många stora möjligheter för framtiden. Jag tittar på många olika projekt, både nationellt och internationellt.”

“Jag planerar att bosätta mig utanför Australien och använda alla färdigheter jag har fått i vad som har varit en otrolig resa hittills och en som jag är väldigt stolt och tacksam över.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.