Massa: Alonso gjorde en till (...)

1 formel | Massa: Alonso gjorde ett annat konstigt val i sin karriär

Enligt Felipe Massa har Aston Martin F1 mycket att vinna på att värva tidigare lagkamraten Fernando Alonso, men inte tvärtom.

Sebastian Vettel meddelade före den ungerska tävlingshelgen att han kommer att gå i pension i slutet av säsongen 2022, vilket frigör en plats i Aston Martin-teamet från 2023.

Och väntan på att få reda på vem som skulle fylla den tjänsten varade inte länge. Efter loppet på måndagen meddelade Aston Martin att Alonso skulle lämna Alpine i ett flerårigt avtal med dem.

Aston Martin är ett team som siktar på framgång i Formel 1, och genomgår för närvarande en kontinuerlig expansion av sin personalstyrka, samtidigt som en ny fabrik och vindtunnel byggs.

Alonso ser potential hos Aston Martin, men Massa, som var Alonsos lagkamrat i Ferrari mellan 2010 och 2013, är osäker på om flytten gynnar båda parter.

Aston Martin säkrar tjänsterna från en tvåfaldig världsmästare med mer än 300 Grands Prix och en förare som bevisar att han fortfarande är på topp 2022. Men Aston Martin kommer inte att ge något direkt till Alonso, mot Alpine.

“Jag tycker framför allt att Fernando är en fantastisk förare, jag hade möjligheten att vara en lagkamrat med honom under lång tid i Ferrari. Jag lärde mig mycket av honom, så i mina ögon är han en av de bästa förarna i Formel 1. “ kommenterar Massa.

“Men det var lite konstigt att se det här beslutet att skriva på med Aston Martin, om jag ska vara ärlig. Jag tror att Aston Martin har mycket att vinna med Fernando där, jag vet inte att Fernando har mycket tillbaka för min åsikt. “

“Det viktigaste för Fernando är att ha en konkurrenskraftig bil, att visa vad han kan, men jag tror inte att om det blir som det är nu så kommer han att slåss om tionde, elfte, tolfte, trettonde placeringar. verkligen intressant för honom.”

“Det är fortfarande en sällsynt möjlighet i hans karriär, jag tror att det är så alla känner.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.