Mattia Binotto

1 formel | Mattia Binotto måste “fixa” problemen hos Ferrari

Mattia Binotto har nu ett nytt uppdrag hos Ferrari: att få slut på kaoset som förstörde Charles Leclercs hopp om världsmästare i Formel 1 2022.

Det säger åtminstone Cesare Fiorio, som var den legendariska chefen för Scuderia Ferrari tidigare. Liksom andra observatörer tror han att Binotto till stor del är ansvarig för Monegasques mycket nedslående år.

Leclerc har dock fått hjälp av en annan gammal nyckelhäst i Felipe Massas person: “Charles är uppenbarligen olycklig för tillfället, men han måste ha tålamod.” uppskattade brasilianaren på Sky Italia-mikrofonen.

“Svärande hjälper inte och laget kommer då att påminna honom om att han också gjorde misstag. Han har en vinnande bil så han måste ha tålamod.”

Ralf Schumacher ser fram emot sommarlovet “obekväm” för Binotto.

“Han stöder fortfarande laget väl, men någon gång kommer Ferraris ledning och partners att känna sig obekväma.” sa tysken på Sky Deutschland.

“Takten är där men på ett eller annat sätt hamnar Ferrari alltid frustrerad. Internt kommer det inte att fungera på lång sikt.”

För Cesare Fiorio förtjänar Mattia Binotto fortfarande tvivels fördel eftersom den italienska sidan har återvänt till toppklassen den här säsongen.

“Han var en fantastisk ingenjör och nu har han ett annat jobb.” sa Fiore för La Gazzetta dello Sport. “Det är uppenbart att det är något som måste fixas och det är upp till honom att göra det.”

Både Leclerc och Carlos Sainz har gjort misstag den här säsongen, men Fiorio anser att de inte är skyldiga.

“Ferrari har två förare som jag tror är bland de fem bästa i världen. De är båda kapabla att vinna och ta poäng, personligen skulle jag aldrig ändra dem.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.