Norbert Vettel: Den avgörande punkten (...)

1 formel | Norbert Vettel: Österrike var den avgörande punkten för Sebs pensionering

Sebastian Vettels far säger att det ledde till att den fyrfaldige världsmästaren tog beslutet att dra sig ur Formel 1 efter Österrikes Grand Prix nyligen.

Fram till dess förhandlade den 35-årige tysken och Aston Martin om ett nytt kontrakt till 2023. Vettel meddelade äntligen sitt beslut att lämna F1 på torsdagen inför Ungerns Grand Prix.

“Det är synd, men jag förstår det” sa Norbert Vettel, far till den tidigare Ferrari- och Red Bull-föraren.

“Det var en otrolig karriär för min son, men den låga punkten och avgörande punkten var Österrike. Det gjorde mycket ont att vara längst bak och det påskyndade de tankarna.”

Österrike var en riktigt dålig helg för Vettel på banan, och han fick också böta €25 000 av FIA för att han lämnade den officiella föraren i förtid.

Norbert Vettel har lovat att se sin son tävla i Formel 1 inför Abu Dhabi-finalen.

“Jag vill verkligen göra det här och jag kommer förmodligen att välja Monza, för det var där han fick sin första Formel 1-vinst med Toro Rosso. Det var där hans stora karriär som fyrfaldig världsmästare började.”

Samtidigt tillade Vettels bror Fabian att den fyrfaldige världsmästaren kommer att vara upptagen i sin karriär efter F1.

“Tack vare hans entusiasm för naturen och de andra människorna som lever på denna planet kommer han att investera mycket tid i detta.”

Vettels avgångsbesked chockade hans team men också F1-chefen Stefano Domenicali.

“Jag visste ingenting. Precis som du fick jag veta det från media. Nu ska jag prata med Sebastian. Jag uppskattar hans transparens och hans vilja att skapa ett nytt liv nu – efter hans otroliga karriär här i Formel 1. Jag önskar honom inget annat än det bästa, för han förtjänar det ».

Leave a Comment

Your email address will not be published.