Toppar, floppar och frågor

1 formel | Post-Ungerns Grand Prix toppar, floppar och frågor

Efter varje Grand Prix inbjuder Nextgen-Auto.com dig att upptäcka topparna och flopparna som identifierats av redaktörerna. Vem förtjänar att bli applåderad? Vem ska tvärtom kritiseras? Till sist, vilka är frågetecknen eller oklarheterna att följa med stort intresse inför nästa Grand Prix? Kolla in det nedan!

blast

Topp nr 1: Verstappen övervinner två problem och ett snurr

Efter en svår fredag ​​verkade Max Verstappen ha hittat tillräckligt med tempo för att utmana om pole position, eller åtminstone starta på första raden i Ungerns Grand Prix. Men ett mekaniskt problem stoppade RB18 vid punkt 3, vilket hindrade holländaren från att ställa in en tid. Med tionde plats i starten, på en krånglig Hungaroring, verkade saken avgjord, och Verstappen skulle rädda sina möbler.

Men den nuvarande världsmästaren underskattade det, han började genast sin comeback. Åttonde på första varvet gjorde han sig av med Alpinerna innan det sjunde varvet, för att sedan utnyttja Lando Norris svårigheter för att ta en position. Ett kopplingsproblem besvärade starten av loppet, då han var tvungen att köra i konserveringsläge i sin Red Bull.

Han gick upp till fyran tack vare depåstoppen. Perfekt Red Bull-strategi ledd av Hannah Schmitz tillät Verstappen att ta ledningen på varv 50 och aldrig ge upp den. Det är första gången han vinner från en topp 4-start, och andra gången Red Bull vinner från tionde plats.

Topp 2: Mercedes F1 och George Russell på stolpe

Med Verstappens problem i kvalificeringen såg pole position ut att spelas mellan Ferraris från Carlos Sainz och Charles Leclerc. Men när båda förarna slutförde det sista varvet i kvalificeringen kom George Russell för att stjäla showen och besegrade sin första pole position i karriären och den första den här säsongen för Mercedes. Utan DRS-problem i sin bil kunde Lewis Hamilton ha tillåtit sitt team att monopolisera den främre raden.

Följande dag mötte Russell och Hamilton Max Verstappens lag, men den sjufaldige världsmästaren glädde Hungaroring-publiken med ett spektakulärt sista varv. Ostoppbar mot sin lagkamrat, Hamilton gick för andraplatsen, och Mercedes skrev på en dubbel pallplats för andra loppet i rad. Tillräckligt för att säkerställa att Brackley-sidan är tillbaka i aktion innan sommaruppehållet.

Topp #3: Den obestridda “bästa av resten” Lando Norris

Fjärde i kvalet, sjunde loppet: Lando Norris flög över pelotonen i helgen i Ungern. Naturligtvis var ledarna i en annan liga än honom, vilket framgår av de 62 sekunder som skilde honom från sjätteplatsen i slutet av loppet. Och, tyvärr, det är vad britten fokuserade på efter loppet.

Men i sanning var hans helg väldigt positiv. Trots en dålig start på loppet, efter att ha kvalificerat sig på andra raden tillsammans med Leclerc, var Norris en av få förare som körde på hårda däck i slutet av loppet. Hans strategi gav resultat trots användningen av alla tre föreningarna (mjuk/medium/hård), och Norris visade återigen att han är nyckelelementet i McLarens fjärdeplats.

Les floppar

Flop nr 1: Ferrari snubblade på mattan

På lördagskvällen hade Ferrari biljetterna i handen för att göra en mycket bra operation i mästerskapet. Visst, George Russell var ett sandkorn i en väloljad maskin som dominerade båda sessionerna på fredagen, men det lovade att bli ett idylliskt lopp för Scuderia. Faktum är att Verstappen och Sergio Pérez Red Bulls startade på 10:e och 11:e plats, långt efter Maranello-ägarnas andra- och tredjeplatser.

Sainz höll sig före Leclerc i första omgången, trots monegaskens klart bättre tempo. Eftersom de båda förarnas medelstora däck fungerade bra, bestämde sig Ferrari för att köra Yellowwall-däcken igen innan han såg vad som skulle hända i slutet av loppet. Detta var ett stort första misstag.

När Leclerc väl gick om Sainz hade monegasken möjlighet att leda runt femton varv totalt. Av rädsla för att Ferrari inte skulle vara snabbare än deras förare Verstappen på medium gummi, vågade Scuderia inte lämna dessa däck för att sätta mjuka i slutet av loppet, och sätta hårda däck på honom. Ett katastrofalt beslut som satte Leclerc upp för ett tredje stopp.

I sina andra och tredje utflykter mot de out-of-the-world Red Bulls, slutade Scuderia fyra med Sainz och sexa med Leclerc. Främst en strategisk nollpunkt, även om F1-75 är en besvikelse i tävlingstakten. Mattia Binotto fokuserade sin kommunikation efter loppet på ensitsig prestation, men ingen kommer att missa det fruktansvärda taktiska felet på depåväggen.

Flop nr 2: AlphaTauri, ingenting går bra

Utvecklingen för Frankrike i AT03, den första sedan början av säsongen, skulle förändra allt. Efter två lopp blir balansen ett fiasko. I kvalet till Ungerns Grand Prix eliminerades Pierre Gasly och Yuki Tsunoda i Q1. Fransmannen såg en av sina tider utplånad, men det borde inte dölja italienarens dåliga ensitsig placering, eftersom Tsunoda var 16:a.

Loppet var en katastrof för Tsunoda, som slutade sist med två varv, och Gasly kom ur poängen för att avsluta loppet på en anonym 12:e plats. Paketet som fransmannen desperat hoppades på har kommit, och resultaten kommer inte för den lilla Scuderia som inte tog några poäng i Baku. Pierre Gaslys varning till Frankrike verkar mer relevant än någonsin.

Flop nr 3 : Daniel Ricciardo, på din förutseende cru…

Fram till Q2 var Daniel Ricciardo oavgjort med Lando Norris. Australiensaren verkade hålla jämna steg med sin lagkamrat, körde en avancerad McLaren MCL36, och lyckades tämja honom i regnet. Men medan britten förbättrades med tre tiondelar mellan Q2 och Q3, gick australienaren åt andra hållet och förlorade mer än en halv sekund till sin lagkamrat.

Dagen efter, mellan ett medeltempo och en katastrofal strategi, med hårda däck som inte ens fungerade för honom, gick Ricciardo genom helvetet och avslutade loppet på 15:e plats. Höjdpunkten i prestationen, han vände inte om när Lance Stroll gick om kanadensaren i andra kurvan och harpunerade kanadensaren och utdömde en femsekundersstraff.

Vi vill se…

Nicholas Latifi, ett steg bort från bedriften?

Lördagen kunde ha varit en extraordinär dag för Nicholas Latifi. Redan på morgonen lyckades han klättra till toppen av tidpunkten för den 3:e fria träningen, till misstro för vissa rivaler, som såg Williams i de första 3 i regnet. Han slog kretsrekordet i Q1 när han gjorde ett misstag i sista kurvan.

Ut och bra för sist på rutnätet, han hade ett anonymt lopp dagen efter. Om helgens slutresultat är en besvikelse, särskilt jämfört med poängen som uppnåddes förra året, kan vi fråga om en av dessa blinkningar som kanadensaren är särskilt kapabel till när det regnar och på den här banan.

Haas F1, vilken potential för den avancerade VF-22?

Kevin Magnussen åkte nya Haas VF-22 för första gången i helgen. Den här hade nya sidepods, såväl som andra nya delar, och Haas hoppades få ut lite prestanda av den. Tyvärr blev dansken utsparkad i Q2, liksom hans lagkamrat Mick Schumacher, som hade den tidigare specifikationen.

I loppet kunde Magnussen inte följa en intressant strategi på grund av ett stopp i starten av loppet efter en kontakt. Det är också svårt att se hur mycket vinst dessa nya funktioner kommer att ge, även om teamet är optimistiskt om den potentiella prestanda som kommer att komma ut av det. En potential vi hoppas få se mer av i spaet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.