Russell: Ferrari och Red Bull 'ont

1 Formel | Russell: Ferrari och Red Bull “pressade reglerna” på F1-golvet

F1 kan ha en något annorlunda hierarki när den kommer tillbaka från sitt sommaruppehåll.

Som teknisk chef för Spas tumlare och träplankor är George Russell säker på att Ferrari och Red Bull har tänjt på reglernas gränser och tappat prestanda med dessa flexibla golv- och titanskidor som kan penetrera golvet för att rulla bilen. lägre framtill.

Tillämpningen av direktivet har försenats flera gånger, men det kommer nu att träda i kraft vid Belgiens Grand Prix, eftersom FIA tidigare gjorde uppdateringar efter upptäckten av kuddarna, eftersom vissa lag hittade ett kryphål i de nya reglerna.

Inget lag namngavs specifikt, men Russell gjorde det, och sa att Red Bull och Ferraris huvudpar kommer att gå långsammare från Spa. Det återstår att se om detta kommer att föra Mercedes F1 tillbaka till sin forna glans i Belgien…

“Det råder ingen tvekan om att Ferrari och Red Bull drev reglerna i detta avseende, och vi höll fast vid det som reglerna ville.” förklarade Russell efter att ha slutat trea i Ungerns Grand Prix.

“Det finns ingen garanti för att det kommer att föra dem närmare oss. Men vi vet att om de var i vår bil skulle de sakta ner oss. Det finns ingen garanti, varje bil är annorlunda. Men det kommer inte att hjälpa dem, det är säkert. “

Russell gjorde pallplatser före sommaren, men kommer inte att vara en utmanare till världstiteln. Och även om han tror att Verstappen och Leclerc är på liknande nivå, kommer monegaskerna nu att kämpa med den förseningen.

“Vi är i en bra dynamik, men Spa-direktivet kommer inte att sätta oss tillbaka i striden om titeln, jag är realistisk.”

“Max och Red Bull är i marschfart. Max och Charles är på liknande nivå för tillfället men Charles har för många problem och gapet ökar.”

“Jag tycker synd om Charles, han har gjort ett bra jobb och han har haft otur. Max och Red Bull har varit helt stabila vecka ut och vecka in och vi har sett det under de två senaste tävlingshelgerna.”

“Det råder ingen tvekan om att vi förbättrar oss som ett lag. I början av säsongen slutade vi nästan en minut efter tävlingsvinnaren, nu är de 10 sekunder efter i de två senaste tävlingarna. Och om vi kan fortsätta på det sättet, vi kommer definitivt att leta efter vinsten.”

“Spa kommer att vara intressant med några av de förändringar som gjorts i denna förordning, som skulle kunna få dessa team tillbaka till räckhåll. Vi har mycket förtroende för oss själva och vi tycker att vi gör ett bra jobb och det finns ingen anledning till varför vi kan” inte vara där igen. I de sista 9 tävlingarna i striden med Ferrari och Red Bull “.

Leave a Comment

Your email address will not be published.