Banans gränser: Verstappen (...)

1 Formel | Spårgränser: Verstappen känner sig “amatör” för FIA

Debatten om bangränser fortsätter att splittra förare och FIA, med frågan som återigen väckte kontroverser i Ungern. Sergio Perez tid raderades innan den nollställdes, vilket lämnade intrycket av amatörism från tävlingsledningens sida.

Max Verstappen är irriterad över otydligheten bakom besluten i denna fråga. Red Bull-föraren har intrycket att FIA inte anser att de 20 bästa aktörerna i sporten är proffs och beklagar att han inte lyssnade tillräckligt.

“Förra året sa förarna att vi behövde vara tydligare och skarpare om vad vi skulle jaga vid bangränserna” sa Verstappen. “Men till exempel på förarmötet i går kväll började de prata om att gå ut från sväng 13, och att linjen var kanten på banan. Men på sidan finns en tejp och en vit linje. , som för mig är kanten på banan.”

“Vi har många dumma saker som gör det svårt även för guvernörerna. Jag vet inte, vi piloter vill alltid hjälpa till och säga vår åsikt men ingenting hörs. För mig är det otroligt frustrerande.”

“Jag vill inte slåss med dem, jag vill ge dem råd men de bryr sig inte så mycket och enligt min åsikt ser de på oss som om vi är amatörer och jag tycker inte att det är rätt.”

“Varför behöver vi spårgränser?”

Enligt Verstappen bör F1 överväga att införa tydligare och kanske mer naturliga spårgränser så att den här typen av frågor inte uppstår: “För det mesta, när du tittar på kamerorna, är kameran på fel sida.”

“Så vinkeln gör att det ser ut som att du nästan är ute, men ibland är du inte det, du är fortfarande på banan. Så det är riktigt tufft och jag tror att vi kan göra oss själva en tjänst genom att lägga till lite grus i starten. eller vad som helst.”

“Som i Österrike, till exempel, varför behöver vi spårgränser i ett hörn som är naturligt grus och även om du går brett kommer du att bli straffad. Och om du åker dit skadar du golvet, bilen går. långsammare.”

Verstappen tror att det gör livet svårt för alla: “Det är väldigt svårt för dem. Naturligtvis säger folk ‘ja, håll dig inom den vita linjen’ men det är lättare sagt än gjort. Det är så förvirrande.”

Ett system “inte helt i nivå”

Oenigheten mellan förare i denna fråga ökar, race för race, medan många av dem är offer för mer eller mindre orättvisa straff. I Österrike straffades Sergio Pérez för att han kvalificerade sig för sin intrång, vilket på ett orättvist sätt hindrade Pierre Gasly från att komma in i Q3.

I lördags i Ungern ställde även Gasly in sin tur, och byttes ut efter att Pérez åkte under. Mexikanen anser att F1 bör anta ett verktyg som är bättre lämpat för problemet: “Jag tycker att systemet inte är helt i nivå. Vi måste se över det och se hur vi kan göra det bättre framåt för att få lite mer konsekvens.”

När det gäller Gasly, som inte förstod hur varvet kunde ställas in efter kvalificeringen, kämpar han för att ändra hur dessa gränser kontrolleras: “100% “Vi hade några problem. Förra gången dessa österrikiska banrestriktioner påverkade mig var jag elfte och Checo klarade inte varvet vid sväng 8 så jag missade Q3.”

“Nu har jag förlorat Q2 på grund av det omvända. Enligt CCTV säger de att jag är över gränsen, men vi måste kontrollera det eftersom vi vet hur dålig kvaliteten på CCTV:n är. Och vi måste dubbla den . För mer konsekvens skulle det bästa vara att ha en sensor i bilen och ha den överallt.”

“I omgång fem, under alla mina år av racing, vilket är de senaste 10 åren, har jag aldrig haft en bangräns i den omgången. Och i år är upplägget ganska strikt. Och det är därför jag tror att vi definitivt behöver fler. exakta verktyg för att se till att det alltid är rättvist.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.