Vettel: Beslutet som togs i går (...)

1 formel | Vettel: Beslutet som togs i går efter “år” av eftertanke

Sebastian Vettel kommer att gå i pension från Formel 1 i slutet av säsongen 2022, och Aston Martin F1-föraren har omprövat det beslutet och de frågor han nu står inför, utan att veta exakt vad hans framtid har att erbjuda i år.

“Det är alltid svårt att fatta ett beslut av den här storleken” Anteckning av Vettel. “Det är ett liv jag har känt och känt sedan jag var liten. Det ger mig trygghet att veta när säsongen börjar, när säsongen slutar, när nästa tävling är, trots att varje lopp är annorlunda. utmaning.”

“Förmodligen är det också sant att jag har hållit på med det här väldigt länge, och att jag har så mycket erfarenhet att det inte är svårt att fortsätta. Men mitt sätt att göra det är att göra det till 100%, jag vet hur mycket Jag kan ge till den här sporten för att uppnå det jag vill uppnå.”

“Det har kommit en tid då det inte längre är så tydligt”

Vettel avslöjade att det slutgiltiga beslutet togs i veckan, men det är resultatet av en lång process, som har pågått i flera år och har sina rötter i tröttheten och intensiteten under F1-säsongerna.

“Det tar också tid, det tar tid, och jag växer upp, saker växer runt mig, mina barn växer upp, och det är tid borta från dem och bort från andra intressen som jag har. Han började upptäcka.”

“Det kommer en punkt där nästa år inte känns så tydligt. Det är en process som har tagit år, jag tog det slutgiltiga beslutet igår och jag lät laget veta, men vad det leder till är inte ett lopp eller två, eller en några veckor, det är mycket mer än så.

“Det är lite konstigt att se på det okända, och jag är också lite rädd för vad som komma skall, men jag ser fram emot, jag har tagit ett beslut och jag är spänd på att se vad som väntar mig…”

Det kommer att sakna vissa aspekter av F1

Flera förare, däribland Lewis Hamilton, hyllade Vettel som förare, men också som en man och hans värderingar. Tysken är glad över att ha tävlat tillsammans med de förare han gillade, och hälsar särskilt Hamilton, som började sin F1-karriär 2007, som honom.

“Det är riktigt bra, jag tror att jag delar mycket av den respekten. Man kommer hit och kämpar för sin plats, men sedan inser man att loppet är längre än varven markerade på tavlan.”

“Det är bra att komma till en punkt där du är hungrig efter framgång och vill slå andra, men den dagen du blir slagen, var respektfull och fridfull, och vet att de gjorde ett bättre jobb den dagen.”

“Det är fantastiskt att lära känna varandra bättre, och Lewis har funnits där så länge jag har varit där. Det är bra att ha mycket roligt att kämpa tillsammans, så mycket kämpa, men också att kunna komma närmare Spår.”

“Det är en av de fantastiska sakerna… Jag kommer att lämna många saker bakom mig, jag kommer inte ha den spänningen att köra och tävla längre, men människorna fortsätter, vänskapen, människorna jag har träffat och Jag har mycket att lära. Jag ser fram emot att se vad som händer härnäst.” .

Leave a Comment

Your email address will not be published.