Wolff: Mercedes F1

1 formel | Wolff: Mercedes F1 “kunde ha vunnit loppet” med Hamilton

Toto Wolff var nöjd med Mercedes F1:s andra raka dubbla pallplats efter Ungerns Grand Prix. Lagchefen bedömde ett liknande resultat i franska Grand Prix förra veckan, även om han medgav att seger är möjlig.

George Russell låg på pole position och slutade trea efter ett hårt lopp i mycket bra tempo. Lewis Hamilton, som tog sin första vinst med Mercedes på Hungaroring 2013, slutade tvåa, vilket också hälsades av österrikaren.

“Det är bra, du vet, vi vill alltid ha mer” notera Wolff. “Men vi slutade tvåa och trea på banan, vi hade en bra bil, vi hade bra tempo. George hade ett bra tempo men han hade slut på däck i slutet av loppet och Lewis kom från ingenstans.”

“Han låg lite i skymundan, ingen tittade på honom och plötsligt gjorde han snabbare tider än ledarna. Lewis och Budapest, det är en gammal kärlekshistoria och jag tror att han kunde ha vunnit loppet utan DRS-problem.”

Wolff ger en bra övergripande balansräkning inför sommaruppehållet: “Vi har åtminstone ett resultat att jobba med. Vi hade en väldigt dålig fredag, vi vet vad vi inte ska göra, men Spa kommer att bli väldigt annorlunda.”

“2:a och 3:a i rad är bra, men vi vill kämpa för vinsten. Var inte glad att vi fortfarande ligger efter. Vi hade ett bra tempo idag men vi måste vara ödmjuka och vi ser på tävlingshelgen med helg, så försök att få mer lärande och erfarenhet vi kan sätta oss själva i en position att slåss om vinster i slutet av säsongen.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.