Wolff litar på Russell: (...)

1 formel | Wolff tror på Russell: “Vi kan vinna”

Toto Wolff har avslöjat att Lewis Hamilton var frustrerad efter att lagkamraten George Russell inte kunde ta pole position på grund av ett DRS-problem. För första gången den här säsongen tog Mercedes F1 pole position, men den sjufaldige världsmästaren startar bara sjua, utan att kunna försvara sina chanser.

“Lewis frustration är enorm” bedömde Wolff. “Det är första gången bilen har varit snabb nog att slåss om pole position och dess DRS har fastnat. Det kan inte vara värre i sammanhanget att ha kämpat så hårt hela året för att göra en bil snabb.”

“Och då är hans lagkamrat på pole, och han förtjänar det. Men han är väldigt bra på att sönderdela och smälta, och jag tvivlar inte på att söndagen kommer att bli en annan dag. Vi har mer fart framför oss än några av killarna. ” han kan gå tillbaka dit, och vem vet vad som kommer att hända i loppet.”

Wolff berömde också Russell, vilket visar vad hans manager och hans team såg i honom: “Det är Georges första pole position och det är något speciellt, för honom och för oss, eftersom det är ett ögonblick att minnas. George hade sin enastående prestation i juniorserien och han gjorde det. Slutade tvåa i regnet på Spa förra året.”

“Det är bara ytterligare en milstolpe av många som han kommer att ta. George är en mästare. Han har varit mästare på alla juniornivåer, F3 och F2 som rookie. Vi skulle aldrig ha fått honom i en Mercedes om vi inte trodde att han kunde bli det. en framtida världsmästare.”

Österrikaren utesluter inte att Mercedes spelar Russell om segern: “Jag tror att vi kan hålla startpositionen och vara först efter första varvet, köra ett starkt lopp och göra bra depåstopp, ja varför inte? Vi kan vinna. Utmana mot Scuderia.”

“Vi har inte jagat vinster den här säsongen. Vi vet hur snabb Ferrari var hela tiden. Charles var fast i ledningen senast. Det är inte dåligt för slutresultatet heller, så jag tror att han kommer att vara väldigt motiverad ., som Lewis.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.