AFP

17-åring räddar sin hund från översvämningar: “Jag visste faran, men jag hade inget annat val” | Värld

Chloe Adams, en 17-årig amerikansk flicka, klarade sig med nöd och näppe undan de förödande översvämningarna som drabbade Kentucky i centrala USA på torsdagen. Hon simmade ut ur sitt hus och knuffade sin hund på en kudde innan hon tog sin tillflykt på taket av en byggnad. Efter timmars väntan kom den unga damen och hennes trogna följeslagare äntligen iväg och är idag i god bevaring.

Chloe vaknade till en mardröm på torsdagsmorgonen. Medan hon var ensam med sin farfar, där hon bor, invaderade plötsligt riktiga strömmar hennes hus. “Det fanns vatten så långt ögat kunde se”, sa han till CNN. “Jag fick en riktig panikattack.” Men tonåringen var fast besluten att gå igenom och tog med sig sin hund, Sandy.

Chloes morföräldrar, som befann sig i ett hus några meter bort, skrek åt henne att stanna inne tills hjälp kom. Men med ett nästan obefintligt nätverk och en överväldigad larmcentral som inte svarade på hennes samtal, insåg tonåringen snabbt att hon måste gå ut för att överleva.

“Jag tänkte att vi skulle simma till min farbrors hus”, där resten av hans familj hade tagit sin tillflykt, förklarade han. ”Jag lade Sandy i vattnet en stund för att se om hon kunde simma, men hon kunde inte. Så jag gick tillbaka in, midjan djupt i vattnet, för att försöka hitta något att flyta på.”

Efter flera försök valde Chloe slutligen en plastlåda placerad på kudden i en soffa. “Jag hade äntligen en plan som jag trodde kunde fungera”, sa han. “Jag visste faran med att försöka simma i djupt, rörligt vatten, men jag kände att jag inte hade något val.”

kajakräddning

Hon kastade sig sedan ut i det kalla vattnet och sköt Sandys kudde framför sig tills hon nådde taket på en närliggande byggnad. Den unga amerikanska kvinnan och hennes hund satt fast där i mer än fem timmar innan hennes kusin räddade dem i en kajak.

Under denna långa väntan vakade Chloes familj, som låg på andra våningen i hennes farbrors hus, över henne och försökte lugna henne. När hon äntligen återförenades med sina nära och kära kollapsade hon. “Jag var lättad när jag fick veta att Sandy och jag hade överlevt översvämningen.”

I ett Facebook-inlägg efter räddningen kallade tonåringens pappa, Terry Adams, sin dotter för en “hjälte”. “Vi förlorade allt idag”, skrev han. “Allt utom det som betyder mest.”© AFP

LÄS ÄVEN

Kentuckys “värsta” översvämningar någonsin dödar minst 15 personer

Leave a Comment

Your email address will not be published.