Nirvana Finance Hack Detaljer

-90%: Efter UST-katastrofen kollapsar det nya stablecoinet på några sekunder

Avtäckta stablecoin-projekt är legio… och de har haft en tuff tid under de senaste veckorna. Nu har ett nytt projekt attackerats och dess stablecoin misslyckas totalt: på Solana, projektet Nirvana av finans han vaknade hårt…

Det är ett specialiserat företag PeckShield som slog larm i morse: en smart liten kille utnyttjade alltså protokollets generositet för att dra fördel av det och de begär 3,5 miljoner dollar. För att göra detta använde hackaren en klassiker av decentraliserad ekonomi: a snabblån. Denna typ av lån är speciell: lånet och dess återbetalning måste ske i samma transaktion.

I detalj kontrakterade den smarta hackaren en ett lån på 10 miljoner dollar i USDC, för att byta ut dem mot 10 miljoner dollar av ANA-tokens, kryptovalutan i Nirvana Finance-projektet. För att göra detta skapade han sitt snabblån på Solend-plattformen. Han manipulerade sedan oraklen genom att låta protokollet uppskatta priset på ANA, för att få honom att tro att ANA var värt mer än dess faktiska värde. Enligt Block tillät hans hack honom att byta ut ANA till ett värde av 10 miljoner dollar 13,49 miljoner USD i USDT.

Detalj av snabblånet som möjliggjorts av hacket Nirvana Finance

Till slut kunde hackaren sedan betala av sitt lån från Solendo och behålla de 3,49 miljoner dollar som han var snabb med att överföra från blockkedjan. Saltbruk på blockkedjan Ethereum. Han omvandlade dem till slut till ett annat stablecoin, DAI.

Som ett resultat sjönk projektets ANA-token från $8,90 till $1,95 i skrivande stund. NIRV stablecoin som utvecklats av Nirvana Finance, som borde förbli runt ett konstant värde på en dollar, gick inte bättre och föll automatiskt till 10 dollarcent.

Håll dig borta från galna hacks och namnbara stablecoins… Håll dig zen och sätt din egen investeringsstrategi helt bekymmersfri! Registrera dig till Bitstack idag och tjäna 5 € i Bitcoin med koden JDC5 (kommersiell länk)!

Leave a Comment

Your email address will not be published.