akupunktur kan hjälpa till att förebygga denna sjukdom

akupunktur kan hjälpa till att förebygga denna sjukdom

DET VIKTIGA

  • I Frankrike behandlades mer än 3,5 miljoner människor för diabetes 2020.
  • Akupunktur bygger på att stimulera vissa punkter som finns på flera ställen på människokroppen med hjälp av flera fysiska tekniker.

I en studie publicerad i Holistisk sjuksköterskepraktik, fann forskare från Edith-Cowan University (Australien) att akupunktur är användbart för att förhindra uppkomsten av diabetes typ 2. För att komma fram till denna upptäckt analyserade de dussintals studier om effekterna av denna traditionella kinesiska medicinbehandlingsmetod. Uppgifterna kom från 3 600 personer som anses vara “pre-diabetiker”. Dessa patienter hade med andra ord högre än genomsnittliga blodsockernivåer utan att diagnostiseras som diabetiker.

Bättre glykemisk kontroll

Enligt resultaten märkte personer som hade nytta av akupunktursessioner att deras diabetesrelaterade nivåer och mätningar förbättrades. Dessa inkluderar fasteblodsocker, tvåtimmarsblodsocker och glykerat hemoglobin. Dessutom fann författarna en större minskning av fall av prediabetes. De noterar också att inga patienter upplevde negativa biverkningar. För huvudförfattaren, Min Zhang, kan akupunktur vara ett effektivt alternativ för att förebygga diabetes.

“Förhindra att pre-diabetes blir typ 2-diabetes”

Samtidigt som Min Zhang välkomnar dessa positiva resultat, vill Min Zhang lyfta fram problemen med denna sjukdom. “Många personer med prediabetes har inga symtom och mår bra, men vissa patienter går igenom diabetesperioden så lite som 6 månader efter att de fått diagnosen prediabetes. I verkligheten är intervention för prediabetes mer en investering än en “utgift”. mer forskning om akupunktur och diabetes eftersom vi behöver hitta fler sätt att förhindra att prediabetes övergår till typ 2-diabetes.” tillägger hon.






















Leave a Comment

Your email address will not be published.