Occitanie är den näst mest drabbade regionen i Frankrike av apkoppor.

Apkoppor: Occitanien är den näst mest drabbade regionen i Frankrike

Occitanie är den näst mest drabbade regionen i Frankrike av apkoppor. (©Pixabay)

De senaste siffrorna från Santé Publique France om fall av apkoppor från den 26 juli 2022 klassificerar Occitanien bland de mest drabbade regionerna i landet.

151 bekräftade fall

Antalet bekräftade fall av apkoppor i Occitanien, uppgår till 151, till den 26 juli 2022, kl. Endast i regionen Ile de France att data är bättre och det är väldigt tydligt som det går fram till 781. Den tredje platsen upptas av regionen Auvergne Rhône-Alpes, vilket i allmänhet 150, enligt de senaste uppgifterna som rapporterats av Santé Publique France.

Occitanie är den näst mest drabbade regionen i Frankrike av apkoppor.
Occitanie är den näst mest drabbade regionen i Frankrike av apkoppor. (©Fransk folkhälsa)

Tvåa i en annan ranking

En annan karta visar antalet bekräftade fall, denna gång efter rapporterande region snarare än efter bostad som i den första folkräkningen. Och här ligger Occitanien på andra plats med nr klättrar till 157. Ile de France dominerar fortfarande, mycket tydligt fortfarande, debatterna, med en siffra som stiger till 1 167. Regionen Auvergne Rhône-Alpes slutför de tre bästa, med 148 ca.

Vår region ligger också tvåa i en annan ranking, återigen enligt apmönstret.
Vår region ligger också tvåa i en annan ranking, återigen enligt apmönstret. (©Fransk folkhälsa)

Vad är apkoppor?

Den infektionssjukdom som orsakas av ett ortopoxvirus, apkoppor, även kallad apkoppor, är en zoonos som vanligtvis överförs till människor i skogsområdena i centrala och västra Afrika av vilda gnagare eller primater. “Men, person-till-person överföring är också möjlig, särskilt i familjens hem eller på en hälsoinrättning,” tillägger Public Health France, och indikerar att detta virus “kan överföras genom direkt kontakt med hudskador eller slemhinnor hos en sjuk person, såväl som genom droppar (saliv, nysningar, sprayning, etc.)

Två månader efter det första fallet

Det första fallet av Apkoppor i Occitanien hade den bara upptäckts tidigare lite över två månaderOnsdagen den 25 maj 2022 Den andra kom några dagar senare, eftersom Public Health France gjorde det officiellt Söndagen den 29 maj.

Var den här artikeln till hjälp för dig? Observera att du kan följa Actu Toulouse i My Actu-utrymmet. Med ett klick, efter registrering, hittar du alla nyheter om dina favoritstäder och varumärken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.