Avsluta bråket mellan Team WRT och Audi Sport!

Stora berättelser slutar alltid på en dag. Det kommer att vara fallet i slutet av året mellan WRT och Audi Sport, med det belgiska teamet under ledning av Vincent Vosse och Yves Weerts som förbereder sig för att avsluta sitt partnerskap med tillverkaren från Ingolstadt, Tyskland.

🇬🇧 Slutet på historien mellan WRT och Audi Sport!

Kärlekshistorien mellan WRT och Audi har pågått sedan teamets internationella debut 2011. En sida vänds över till Baudours team, som har vunnit nästan 50 titlar med den tyska tillverkaren. GT World Challenge Europe-kronorna är fortfarande långt borta.

Så vi får vänja oss, vi kommer inte se WRT i Audi nästa säsong. Audis utträde från Hypercar-programmet (som går utöver en racingtjänst för kunderna) har verkligen tyngt balansräkningen.

WRT-färger för 2010 24 Hours of Spa (#72 hänvisar till Vincent Vosses födelseår)

Med skapandet av WRT 2009 gick Yves Weerts, Vincent Vosse och René Verbist (som lämnade strukturen) omedelbart med i Volkswagen-koncernen och förvärvade Volkswagen Scirocco 2009. Senare samma år tog WRT ägandet av tre R8 LMS att köra. Belcar, FFSA GT och 24 Hours of Spa. Majonnäsen mellan tillverkaren och teamet i Baudour sker mycket snabbt.

WRT:s internationella karriär med Audi utvecklades 2011 med FIA GT3 och det nya Blancpain Endurance Series-mästerskapet. WRT vann 2011 24 Hours of Spa, redan under flaggan av Audi Sport Team WRT, och successionen var framgångsrik över hela världen. GT-programmet, organiserat kring Elliot Hoffet och Kurt Mollekens, kan också ha den kolossala upplevelsen av Pierre Dieudonné och Thierry Tassin, inte att förglömma Sébastien Viger och Maxime Bonnefoy.

“Detta är ett mycket speciellt och känslosamt ögonblick för alla på Team WRT och för mig personligen, då vi tillkännager att ett viktigt kapitel i vår organisations historia snart kommer att ta slut och ett nytt kommer att börja. erkänner Vincent Voss. Det kunde inte vara annorlunda eftersom Audi är varumärket vi har förknippats med sedan Team WRT skapades i slutet av 2009 och vår enda partner i GT3.

Jag minns mycket väl den ömsesidiga upphetsningen av de första kontakterna, som underlättades av den belgiska Audiklubben och JG Mal-Voy, som fortfarande är vår vän i våra hjärtan. Därifrån började en underbar resa. En underbar resa, inte bara på grund av de många framgångarna, utan också på grund av det utmärkta samarbetet och den gemensamma filosofin om excellens och innovation, som alltid blickar mot framtiden.

På vägen har vi fått så många goda vänner och delat och njutit av många band i alla lägen, bra och inte så bra. Det finns så många människor vi skulle vilja tacka att det är omöjligt att göra det här. Wolfgang Ullrich, Werner Frowein, Dieter Gass, Rolf Michl eller Dr Romolo Liebchen, Chris Reinke eller Dr Siegfried Krause, vi vill verkligen rikta vår uppskattning och tacksamhet till alla dem som deltagit i de gemensamma programmen under dessa tretton år. . Alla saker i livet har en början och ett slut och våra vägar kommer att skiljas nu, men våra långvariga vänskaper kommer att bestå. Vi kan alla vara stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans och vi kommer alla att behålla många fina minnen från denna fantastiska tid”.

Och Chris Reinke, chef för kundracing på Audi Sport, fortsätter: “Efter 13 underbara år kommer vi att gå på en annan väg från 2023, men vi kommer att fortsätta att upprätthålla vänskapliga relationer. Den nära relationen med Vincent Vosse samt Yves och Pascal Weerts präglas av djupt förtroende, idrottsvärden och absolut önskan. För framgång. Tack till dem och deras team till helheten, tillsammans med våra bästa önskningar för framtiden.”

Med Audi har WRT vunnit allt: 24 Hours of Spa, 24 Hours of Nürburgring, 12 Hours of Bathurst, 10 Hours of Suzuka, etc…

Vad är framtiden för WRT i GT? Än så länge har ingenting formaliserats, men du behöver inte vara klärvoajant för att förstå att WRT Hypercar kommer närmare och närmare målet. Svara snart…

Leave a Comment

Your email address will not be published.