Det är inte längre en hemlighet för någon, varje år kommer sommaren och det gör också dess del av komplikationerna. Ja, när vi tänker på denna vackra period, tänker vi ofta på grillar med vänner, aperitifer på terrassen eller långa kvällar slappa på stranden. Men det många glömmer är de små vardagsproblemen som följer med dessa stunder av njutning.

På stranden är det inte ovanligt att man blir stucken av en manet eller mygga, bränner sig eller får solsting. Men ibland kan det vara mer allvarligt. I ett försök att minimera riskerna varje sommar anordnar Public Health France kampanjer för förebyggande att uppmuntra fransmännen att skydda en masse och att vara försiktig. Men förutom alla dessa småsaker kan faran också finnas på tallriken. Och i år kommer hälsomyndigheterna att vara mer än vaksamma. Och det finns en anledning, sedan början av året har hälsoskandalerna mångdubblats.

Nya verkställighetsåtgärder

Alla minns Boutoni-avsnittet. 75 personer som åt pizzor från märket Fraich’Up visade sig vara infekterad med E.coli-bakterier. Efter att fallet blev allmänt känt avslöjade en före detta anställd videor som visar löpande band i ett bedrövligt tillstånd. Mat var utspridda på marken och det fanns till och med maskar. Denna episod skulle ha orsakat två dödsfall enligt ett pressmeddelande från Generaldirektoratet för hälsa som publicerades den 30 mars 2022.

För att undvika ett nytt drama, varnar Public Health France faran för hemolytiskt syndrom och pediatrisk uremi, vars antal ökar varje sommar. Hemolytiskt uremiskt syndrom är en infektionssjukdom som ofta överförs via mat. Det orsakas av bakterier som tillhör familjen Escherichia coli (E.coli). Infektion uppträder vanligtvis inom 3-4 dagar efter infektion. Som en förebyggande åtgärd bör några enkla åtgärder genomföras:

  • Tvätta händerna innan tillagning
  • Köttet ska vara väl tillagat
  • Rå mjölk och ost bör inte konsumeras av barn under fem år
  • Mjölberedningar bör konsumeras kokta
  • Färdiglagad mat bör placeras snabbt i kylen

För aktiviteter och fritid för de yngsta:

  • Barn ska inte dricka vatten Det kan inte behandlas
  • Vatten från dammar eller sjöar ska inte sväljas
  • Små barn under fem år bör undvika kontakt med kor, kalvar, får och getter. Om det finns kontakt, tvätta händerna omedelbart efteråt obligatorisk. Så många nya åtgärder att överväga för en säker sommar.

Källor

https://www.santepubliquefrance.fr/

Redaktören rekommenderar: