Belfius kommer att sluta sponsra fotboll

Banken Belfius, som vill sänka kostnaderna, har beslutat att sluta sponsra fotboll. Därför kommer han inte att förnya sina kontrakt med Anderlecht och FC Brygge.


Lästid: 2 min

Gros förändring för Pro League och olika belgiska klubbar. Belfius-banken kommer att sluta sponsra fotboll och kommer inte att förnya sina kontrakt med Anderlecht och FC Brygge.

Som De Standaard förklarade i fredags kväll vill Belfius minska kostnaderna och har därför beslutat att inte förnya sina sponsoravtal med Club Brugge och RSC Anderlecht. De två giganterna i det belgiska mästerskapet ser därför att skyddet på flera miljoner euro försvinner.

Marc Raisière, VD för Belfius, förklarade för La Libre att sponsring inom fotboll inte har gett tillräckligt: ​​”Vad kan vi spara på? Vi har redan beslutat att sluta sponsra fotboll, både i Anderlecht och Club Brugge. Jag vill stödja sporterna som ger oss tillräckligt. Hockey, till exempel. »För Andelecht och FC Brygge är detta tillkännagivande dåliga nyheter. I Anderlecht är Belfius huvudsponsor. Enligt vissa källor skulle detta tjäna Brysselklubben mellan 2,5 och 3 miljoner euro per år. Anderlechts sponsoravtal med Belfius går ut 2024. I Brygge ger kontraktet mellan de två sidorna en miljon euro för Club Brugeois. Detta kontrakt löper ut 2023 för Blauw en Zwart.


Leave a Comment

Your email address will not be published.