bilen, i vilken sex minderåriga åkte, rymde från polisens kontroll!

“Vi hörde först ett bom och sedan gråt”, säger ett par boende. En Clio 3 som kördes i hög hastighet ska ha vält på sidan på trottoarnivå på den del av avenue Mendès-France som förbinder rue Stephenson med rue Georges Seghers på tisdagseftermiddagen. Ombord togs sex minderåriga, i åldern 15 till 17 år, om hand av brandmän från Roubaix och Tourcoing kaserner.

En av dem, en 16-årig passagerare, dog. Enligt våra uppgifter, sittande bak, krockade han med trottoarkanten och hamnade under bilen. En annan 15-årig flicka fördes till Roubaix sjukhus i ett mindre tillstånd. De övriga fyra tonåringarna, inklusive den 16-årige föraren, klarade sig oskadda från olyckan. De greps av polisen.

En väg som är särskilt utsatt för olyckor

Omständigheterna kring olyckan är i nuläget oklara. Enligt de första bevisen skulle tonåringarna i bilen korsa polisens väg i nivå med rondellen som leder till Roubaix återvinningscentral. Polisen, som ville kontrollera Clio 3 på grund av dess för höga hastighet och antalet personer inne, skulle ha aktiverat dess blinkande ljus. Bilen ska ha vägrat kontroll och rusat iväg innan den hamnade i en olycka på avenue Mendès-France.

Den havererade bilen hamnade på sidan på trottoarkanten.
Den havererade bilen hamnade på sidan på trottoarkanten. – VDN

Invånarna, som såg räddningstjänstens ingripande, påpekade den för höga hastigheten för bilarna som rörde sig på avenyn. “Från 21.00 är det repetitivt. Du kan höra bilarna rusa förbi. I slutet av december 2021 hade allén redan drabbats av en särskilt dramatisk olycka. Tre personer, inklusive två barn, dog efter att ha sprungit av vägen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.