Blixt, 30 grader… här är väderprognosen för de närmaste dagarna

Om vädret förblir torrt denna torsdag väntas moln och åska under de närmaste dagarna. Upptäck vår väderprognos per region.


Lästid: 2 minuter

dooch på eftermiddagen kommer molnen att öka från Frankrike men vädret förblir generellt torrt. I nordöstra delen av landet kommer molnen att föregås av en himmel med tillräckligt med sol. Det blir något varmare med max 21 eller 22 grader vid havet och på Ardennernas högplatåer, 23 eller 24 grader i mitten av landet och 25 grader i Gaume. Vinden kommer att vara från öst till nordost lätt till måttlig.

I natt och nästa natt blir himlen ganska molnig med mestadels medelhöga och höga moln. Enstaka regn kan komma i sydöstra delen av landet. I slutet av natten bör klarningarna återvända från Frankrike. Den låga temperaturen kommer att ligga mellan 11 och 17 grader. Vinden kommer att vara svag till måttlig från nordost, sedan från norr eller varierande riktning.

På fredag ​​med start på dagen kan det komma lite regn på sina ställen, främst i östra halvan av landet. Annars blir det torrt och halvmolnigt väder. Under timmarna kommer risken för lokalt skyfall att gälla endast sydost, eventuellt åtföljd av blixtnedslag. Temperaturerna kommer att variera från 21 till 26 grader i en generellt svag nordlig vind.

På lördag blir det torrt väder med solsken och få moln. Temperaturerna kommer att variera mellan 22 och 28 grader i en lätt till måttlig växlande vind sedan väst till nordväst.

På söndag blir himlen solig och molnig. Det senare kommer att vara intermittent hotfullt och lätta regn kan förekomma på sina ställen, främst i västra och nordvästra delen av landet och mer inåt landet. Temperaturerna kommer att variera från 23 till 28 grader i en generellt måttlig västlig till sydvästlig vind.Hitta väderprognosen per region på www.lesoir.be/meteo


Leave a Comment

Your email address will not be published.