"bra överraskning" av det första aerodynamiska testet

“bra överraskning” av det första aerodynamiska testet

Tesla Cybertruck är en elektrisk pickup som skiljer sig mycket från mer konventionella modeller. Det första oberoende aerodynamiska testet bekräftade detta.

Cybertruckens unika design har länge väckt frågor om modellens effektivitet. Teslas elektriska pickup har, förutom storleken, väldigt skarpa linjer. Elon Musks företag hoppades att detta koncept skulle kunna vara mer effektivt än den klassiska pickupen.

Den aerodynamiska koefficienten (Cx) för en pickup är i allmänhet mellan 0,55 och 0,65. Elon Musk hoppades att Tesla skulle kunna uppnå ett Cx på 0,30 med sin Cybertruck, som ett oberoende företag har studerat.

Det var Numeric Systems som genomförde CFD-tester för att fastställa lyftarens effektivitet. Datorsimuleringar av vätskedynamik gav ett resultat på 0,39 för Cybertruckens Cx. Aleix Lázaro Prat, CFD-ingenjör för numeriska system, beskriver testresultaten.

Läs också
Tesla Cybertruck: Elon Musk tillkännager en oväntad version

Han pekar särskilt på överraskningarna som uppstår från dessa simuleringar, runt fordonets aggressiva linjer. “Tvärtemot vad många tror skapar den utskjutande kanten på taket inte så mycket separation”förklarar ingenjören och noterar en “fin överraskning” med dessa resultat.

“Det är sant att flödet inte är anslutet, men luften följer sluttningen ganska flytande. Det är ganska anmärkningsvärt och en stor fördel gentemot andra pickuper. Dessutom har diffusorn en ren effekt i mitten av den bakre delen av fordonet. Detta skapar sug och minskar det aerodynamiska motståndet. »

Förbättringar som är lätta att avgöra

Precis som Musk och hans Cd-mål på 0,30, tror ingenjören att Tesla kan förbättra Cybertruckens effektivitet avsevärt. Enligt honom är den främre delen av fordonet den punkt där störst framsteg kan göras.

“Å andra sidan visar våra resultat tydliga turbulenta strukturer skapade av fordonets front, som förbinder stötfångaren och motorhuven, den vertikala kanten bakom strålkastarna, hjulhusen, stilen på fälgarna och geometrin på A och C-pelare.”

“Skapandet av turbulenta strukturer kommer från skärpan på kanterna. Dessa geometriska egenskaper ökar fordonets motstånd, vilket minskar Cybertruckens räckvidd. Dessutom, med tanke på den vassa ryggen, avbryts flödet omedelbart och skapar en märkbar lågenergizon bakom topp- och sidokanterna. »

Leave a Comment

Your email address will not be published.