Brand i Frankrike: vad vi vet om brandmannen Hérault

I en artikel som publicerades i fredags gör France Info en sammanfattning av den man som greps tisdagskvällen till onsdagen och som erkände att han varit vid källan till flera bränder de senaste dagarna i Hérault.


Lästid: 2 minuter

ETTEfter hans arrestering och en första natt i fängelse, berättar France info oss mer om brandmannen som påstås ha startat bränder i Hérault.Mannen som åtalades torsdagen den 28 juli kan riskera upp till femton års fängelse och böter på 15 000 euro. Denna 37-årige frivilliga brandman och tvåbarnspappa erkände för utredarna att han var orsaken till flera bränder under de senaste dagarna och under de senaste tre åren.

Han förklarar sin gest med önskan “att tvinga brandmän att ingripa för att ta sig ur en förtryckande familjemiljö.” Han var också på jakt efter “socialt erkännande” och “adrenalin”.

Dessutom är mordbrännaren från Saint-Jean-de-la-Blaquière där han fortfarande bor. Det är känt att han är involverad i livet i sin stad: en frivillig brandman i tjugo år, han var också kommunalråd, ansvarig för festligheterna. Han stängdes av som en försiktighetsåtgärd av Héraults brandmän.

“chocken” och “sveket”

France Info rapporterar också kommentarer som han skulle komma med 2021, för webbplatsen Le journal toulousain: “mannen sa hur han tillbringade sina dagar med att rensa borste, beskära vägkanterna för att begränsa uppkomsten av branden, pekade finger mot det globala uppvärmning. På frågan “Vilka råd har du till brandmännen?” han svarade: ”Det är ett yrke med passion. Vi drivs av adrenalin och lusten att rädda vår natur.’ »

Inne i hans baracker råder häpnad. Hans medbrandmän, intervjuade av France Bleu Hérault, uttrycker sin “chock” och det “svek” som de känner sig offer för. Där har en psykologisk enhet inrättats.Borgmästaren i Saint-Jean-de-la-Blaquière, Bernard Jannich, själv en före detta professionell brandman från Sdis, sa till sig själv på mikrofonen från France Bleu Hérault, “mycket arg och besviken”. Han varnar också för amalgamer: “Jag har inget emot att bli kallad brandman, jägmästare, förtroendevald, det är normalt. Men det finns 3 500 brandmän i Hérault och det finns ett fall. France Info påminner också om att “den här mannen inte är inblandad i den stora brand som spred sig i Gignac-sektorn den 26 juli”.


Leave a Comment

Your email address will not be published.