Coronavirus: Italiensk domstol beslutar om analys av budbärar-RNA-vacciner

Dessa analyser kommer att ske i september.


Lästid: 2 minuter

Un En italiensk domstol som beslagtagits av en person som är emot Covid-vaccination har beordrat laboratorieanalys av budbärar-RNA (mRNA)-vacciner, fick målsägandens advokat veta i lördags.

Domstolen i Pesaro, nära San Marino (östra), utsåg en expert för att fastställa innehållet i Moderna och Pfizer/BioNTech messenger RNA Covid-vaccinerna. Dessa analyser kommer att ske i september, säger advokat Nicoletta Morante till AFP. Enligt henne är detta “en första i Italien och kanske i Europa”.Anmälaren, som redan har drabbats av sjukdomen tidigare, är en femtioårig man som huvudsakligen arbetar inom utbildning och vars verksamhet i Italien omfattas av skyldigheten att vara vaccinerad. Brandsäker, föremål för administrativa sanktioner, enligt Me Morante. Förutom att “be för att utröna om vaccinationen av personer som botats från Covid uppfyller god läkemedelsadministration”, vill han veta vilka proteiner som finns i dessa vacciner och om de innehåller “hjälpämnen för icke-mänsklig eller hälsofarlig användning, » , enligt till en sammanfattning av klagomålet som AFP sett.

Messenger RNA-terapi tillåter celler att reproducera proteiner som finns i viruset – “antigener” – för att träna immunsystemet att känna igen och neutralisera det.

Till stöd för det civilrättsliga klagomålet mot Pesaro lämnade advokaten yttrandet från en medicinsk forskare, som utger sig för att vara en oberoende virolog, som anser att mRNA-vacciner inte uppfyller den skyddande funktion som de injiceras för. Dessa vacciner, skrev han i klagomålet, “har inte den angivna funktionella konfigurationen” och immunsvaret de inducerar “är ineffektivt.”Enligt WHO har mer än 12 miljarder doser av Covid-vacciner administrerats över hela världen och 60 % av befolkningen har fått två doser.


Leave a Comment

Your email address will not be published.