De första 5 600 doserna av apkopporvaccin har kommit

De första 5 600 doserna av apkopporvaccin har kommit

Den första satsen på 5 600 doser av apkopporvaccin anlände till Israel tidigt på onsdagsmorgonen. De första injektionerna är planerade till denna helg till förmån för dem som löper störst risk att smittas av viruset.

Hälsominister Nitzan Horowitz sa i ett uttalande att fler doser var “på väg”.

“Den verkställande direktören för företaget som tillverkar vaccinet svarade på min begäran och ökade antalet doser avsevärt [envoyées] i Israel”, sa Horowitz.

Få vår kostnadsfria dagliga utgåva via e-post så att du inte missar någon av de bästa nyheterna Gratis registrering!

“Vi har också multiplicerat antalet laboratorier, formulerat riktlinjer och sjukkassor förbereder sig för att vaccinera de som är i riskzonen under de närmaste dagarna”, förklarade Horowitz på Twitter.

Hälsoministeriet meddelade att vaccinerna kommer att distribueras till sjukkassor under de kommande dagarna.

Enligt public broadcaster Kan, tror ministeriet att det finns många odiagnostiserade fall av apkoppor i Israel, vilket kräver utökade tester.

Hälsominister Nitzan Horowitz talar vid en Ben Gurion University-konferens om folkhälsa och klimatförändringar, den 12 september 2021. (Skärmdump)

Enligt ett brev som hälsoministeriet skickade på måndagen till de fyra sjukkassorna, samt till cheferna för sjukhusen, kommer vaccinet att prioriteras till män födda efter 1980, hiv-positiva eller som tar profylaktisk behandling för att minska risk för infektion med HIV-viruset.

(Israel vaccinerade sin befolkning mot smittkoppor fram till 1980 – armén i några år till – ett vaccin som också är effektivt mot apkoppor.)

Människor som har testat positivt för syfilis, klamydia eller gonorré sedan 1 januari i år anses också vara en prioritet för att få detta vaccin.

Ministeriet sa att de som skulle ha exponerats för viruset utan att falla i någon av dessa kategorier skulle övervägas från fall till fall.

Vaccinet är endast godkänt för personer över 18 år, men ministeriet sa att användningen i vissa fall kan godkännas för barn och ungdomar som exponeras för viruset. De data som finns tillgängliga hittills visar att vaccinet är effektivt även i dessa fall.

Världshälsoorganisationen sade på lördagen att utbrottet av apkoppor, som är aktivt i mer än 70 länder, är en “nödsituation” som kvalificeras som en global nödsituation. Detta senaste uttalande kan öka trycket på sällsynta vaccintillförsel.

Ytterligare leveranser av vaccinet – 10 000 doser hittills – förväntas anlända till Israel under de kommande veckorna.

Illustrativt — Människor ställer upp för att ta emot smittkoppsvaccinet på Bushwick Education Campus vaccinationscenter i Brooklyn den 17 juli 2022 i New York (Kena Betancur/AFP)

Dr. Roy Zucker, specialist på infektionssjukdomar och chef för hbtq-medicin för hälsofonden Clalit, sa till allmänheten Kan på måndagen att åtgärder måste vidtas för att förhindra spridningen av epidemin, som för närvarande är mycket aktiv i media. homosexuella och bisexuella män.

“Det finns 105 diagnostiserade fall i Israel. Den är fortfarande liten och om vi agerar ordentligt kan vi kontrollera den här epidemin genom att koncentrera våra ansträngningar och vidta förebyggande åtgärder baserade på snabb diagnos”, förklarade han.

“Vi måste ta ett förebyggande tillvägagångssätt genom att isolera infekterade människor och vaccinera riskgrupper.” Patienter med nyligen drabbade blåsor, utslag eller lymfkörtlar bör uppsöka läkare för undersökning om det behövs”, tillade han.

Israel rapporterade sitt första fall av apkoppor i maj – hos en man som tydligen fick det utomlands – och fenomenet med spridning av samhället upptäcktes först förra månaden. Dessa fall är en anledning till oro eftersom viruset är smittsamt och, även om det ofta är lindrigt, kan det ibland orsaka allvarlig sjukdom.

Apkoppor kännetecknas av utslag som ser ut som finnar eller blåsor, varifrån viruset kan överföras, vanligtvis genom hud-mot-hud-kontakt.

Du är en av våra trogna läsare!

Det här är vad vi arbetar för varje dag: att ge kräsna läsare som du relevant mediabevakning av Israel, Mellanöstern och den judiska världen. Till skillnad från många andra butiker är vårt innehåll tillgängligt gratis – ingen betalvägg dyker upp från första stycket. Men vårt arbete visar sig bli dyrare och dyrare. Därför bjuder vi in ​​läsare som kan och för vem The Times of Israel på franska har det blivit viktigt att stödja oss genom att gå med i Gemenskapen av The Times of Israel på franska. För det belopp du väljer, en gång i månaden eller en gång om året, kan du också bidra till denna oberoende journalistik av hög kvalitet och njuta av annonsfri läsning.

Gå med i gemenskapen Gå med i gemenskapen Är du redan medlem? Logga in för att sluta se det här meddelandet

Leave a Comment

Your email address will not be published.