Den spanska premiärministerns överraskande förslag att spara energi

Pedro Sanchez, den spanska premiärministern vill minska energin som används för luftkonditionering. Och för att uppnå detta har han en fantastisk metod.


Lästid: 2 minuter

storSpaniens premiärminister Pedro Sanchez uppmanade på fredagen folk att följa hans exempel och inte bära slips för att minska energikostnaderna genom att använda mindre luftkonditionering. “Jag vill påpeka för dig att jag inte bär en slips”, sa Sanchez och visade sin öppna tröja under en presskonferens i Madrid.“Det betyder att vi alla kan spara energi”, sade premiärministern, som sa att han hade bett sina ministrar och regeringstjänstemän, såväl som den privata sektorn, att göra detsamma. “Om du inte redan gör det, skulle jag vilja att du inte bär slips om du inte måste,” tilltalade företagen. “På detta sätt kan vi också bidra till att spara energi som är så nödvändigt i vårt land. Regeringschefen är i allmänhet klädd i trettioårsåldern under sina offentliga framträdanden, särskilt under presskonferenser.

Han meddelade också att regeringen skulle anta “ett antal brådskande åtgärder” för att spara energi under regeringsmötet på måndag, “som vad andra europeiska länder gör”. Han lämnade dock inga detaljer.Spanien har nyligen vidtagit flera steg för att minska sin energiräkning som en del av de ansträngningar som Europeiska unionen efterlyser för att få ett slut på sitt beroende av rysk gas. Till exempel uppmuntras tjänstemän att distanspendla för att minska användningen av luftkonditionering i offentliga byggnader, och luftkonditioneringen kan inte ställas in under 27 grader. Dessa åtgärder är en del av en energieffektiviseringsplan som har funnits sedan slutet av maj. Uppvärmningen av offentliga byggnader bör inte heller vara högre än 19 grader vintertid.


Leave a Comment

Your email address will not be published.