Det är officiellt, Charles De Ketelaere skriver på med AC Milan till 2027 |  utländsk fotboll

Det är officiellt, Charles De Ketelaere skriver på med AC Milan till 2027 | utländsk fotboll

Charles De Ketelaere lämnar Club Brugge för att ansluta till AC Milan i Serie A. Båda klubbarna bekräftade den efterlängtade övergången på tisdagskvällen. Kontraktets varaktighet är 5 år och sträcker sig till den 30 juni 2027. The Red Devils kommer att bära nummer 90.

Efter veckor av förhandlingar mellan den italienska klubben och Club Brugge, och med Leeds United som bjöd in honom till dansen, nådde de två parterna en överenskommelse värd 35 miljoner euro med bonusar, vilket gör det till den dyraste utgående överföringen i Jupiler Pro Leagues historia. . Det tidigare rekordet hölls av La Gantois för 27 miljoner euro för överföringen av kanadensaren Jonathan David till Lille.


De Ketelaere kommer att ha sin första erfarenhet utomlands, efter att ha spelat för Brygges a-lag sedan 2019. I själva verket, efter sin träning, gjorde ‘CDK’ sin debut i den belgiska cupen den 25 september 2019 mot Francs Borains (seger 0. -3). Sedan lärde han känna Champions League och det belgiska mästerskapet snabbt.

“Club Brugge kommer alltid att vara mitt hem”

“Jag vill tacka alla i klubben för alla möjligheter jag hade där och det här kommer alltid att vara mitt hem”, säger CDK. “Självklart är jag mycket nöjd med detta nästa steg”, säger han i ett pressmeddelande på klubbens hemsida. “Som ung spelare har du ambitionen att kunna spela på hög nivå utomlands.”


Klubbchefen Vincent Mannaert uttryckte också sin tillfredsställelse med transaktionen: “Som klubb kan vi bara vara stolta över att en ungdomsprodukt går till de italienska mästarna. Vi har sett och stöttat Charles växa till den spelare han är idag och vi önskar honom framgång i hans nya äventyr.’

Totalt gjorde forwarden 120 matcher för Blauw en Zwart, gjorde 25 mål och gav 20 assist. På tre säsonger har han blivit en viktig del av staben som har vunnit 3 raka nationella titlar och 2 belgiska cuper. Samtidigt blev De Ketelaere en belgisk landslagsspelare den 11 november 2020. Han gjorde ett mål på 8 landskamper.

AC Milan har nu tre belgare i sin trupp: yttern Alexis Saelemaekers, som kom i januari 2020, och två nya anfallare som kom i somras, Divock Origi och Charles De Ketelaere.

LÄS ÄVEN

De Ketelaere anländer till Milano: ett varmt välkomnande från fansen, Brygges transferrekord

Leave a Comment

Your email address will not be published.