vit knölval

En extremt sällsynt vit knölval hittad på en australisk strand

Illustrationsbild ― Fiona Ayerst / Shutterstock.com

I mitten av juli hittades en sällsynt vit knölval strandad på en australisk strand. Efter att ha granskat bilder på det marina djuret bekräftade myndigheterna att det inte var den berömda albino knölvalen med smeknamnet Migalu.

Valen upptäcktes av en lokal invånare

Djurkroppen hittades av en lokal invånare vid namn Peter Coles på en strand i Malacuta, i södra delen av landet. På tio meter lång var valen förtjusande vacker. ” Det var rent vitt. Det såg ut som en skulptur; hon verkade knappast verklig sa Coles på frågan från lokalpressen.

Forskare har ännu inte kunnat säga under vilka omständigheter vit knölval är död. En representant från Victorias avdelning för miljö, mark, vatten och planering bekräftade dock att så inte var fallet Migaloomycket berömd albino knölval c Australien. Migaloo har setts ungefär tio gånger utanför Australiens kust under de senaste 25 åren.

« DELWP-personal granskade bilder av den döda knölvalen vid Malakoota och bekräftade att det var en ung hona. Migalu är maskulin sa Peter Brick, representant för Victorian Department of Environment, Lands, Water and Planning.

Är detta en riktig vitval?

Samtidigt sa Vanessa Pirotta, en naturforskare vid Macquarie University, att valen som spolas upp på en australisk strand kanske inte är en riktig vitval. Hon förklarar att djuret kan ha blivit vitt efter att det dog på grund av exponering för sol och tid.

« Det verkar med största sannolikhet vara en vitval eller åtminstone en mörkare pigmenterad val som har svimmat ut på havet, sköljt iland och vittrat ut över tiden. Det som kommer att hända nu är att forskare ska försöka bedöma om det är en vitval eller inte sa hon och tillade att forskare också var oroade över Migaloo, som inte hade setts på länge.

Leave a Comment

Your email address will not be published.