En ny värmebölja har aviserats i Frankrike, vilket väder väntas i Belgien?

Några dagar efter en extraordinär värmebölja som varade i två veckor kommer Frankrike att få möta mycket höga temperaturer igen. Vad sägs om Belgien?


Lästid: 2 minuter

Jupp till 39 grader under dagen och kvava nätter: en ny värmebölja kommer att drabba sydöstra Frankrike på måndag innan den når norr på tisdag och onsdag.Fem departement har satts i orange beredskap i södra Frankrike (Ardèche, Drôme, Gard, Pyrénées-Orientales och Vaucluse). De kommer att behöva gå igenom en “ny värmeepisod vars intensitet och varaktighet kommer att vara mindre än de i föregående avsnitt”, sa Météo-France i en bulletin på söndagen. De övriga tio departementen i den sydöstra regionen av Frankrike har satts i gul beredskap.

I Belgien väntas värmeböljan inte bli lika kraftig som i våra franska grannländer. Vädret blir molnigt på måndag. På eftermiddagen kommer röjningarna att öka från norr, men risken för lokalt regn kvarstår, särskilt i Ardennerna. Temperaturen kommer att variera mellan 20 och 22 grader i kustregionen och Ardennerna och runt 25 grader i centrum.

Himlen kommer fortfarande att vara mestadels soligt och molnigt på tisdag, men det blir varmare med temperaturer på 25 grader vid kusten och 28 grader på andra håll. Termometern kunde till och med nå 30 grader lokalt.På onsdagen blir det varmt och klart väder med en temperatur på 25 till 27 grader i havet, 27 till 32 grader i resten. Men veckan kommer att avslutas med kraftiga stormar möjliga över natten torsdag till fredag. Vädret kommer dock att förbli varmt med temperaturer mellan 25 grader till havs, 28 till 30 grader i mitten och möjligen 33 grader i extrem sydost.


Leave a Comment

Your email address will not be published.