En specialist avslöjar 7 magiska trick för att undvika att gå upp i vikt under klimakteriet!

En specialist avslöjar 7 magiska trick för att undvika att gå upp i vikt under klimakteriet!

När man hänvisar till klimakteriet, säger vi att det är den ålder då kvinnor inte längre kan föda barn. Naturligtvis, men det är mer komplicerat än så. Det är inte bara infertilitet. Hela den kvinnliga ämnesomsättningen lider en stor förvandling i 45 år.

Bortom denna ålder, fysiska och mentala förändringar viktiga uppstår. Bland dessa förändringar är uppenbarligen en av de svåraste för en kvinna att gå upp i vikt. Är det hopplöst? Bokspecialist några tips. Hitta dem i den här artikeln.

1. Skäm bort din tarmflora

Tarmflora eller tarmmikrobiota är en uppsättning mikroorganismer som lever i tarmen. Det spelar en mycket viktig roll, särskilt i försvaret mot mikrober som kan bosätta sig i tarmarna. Dåligt underhållen kan det orsaka viktstörningar.

Enligt Raphael Gruman:

“Felaktig tarmflora främjar betydande kolonbildning, med gaser och uppblåsthet, vilket kommer att förvärra det uppblåsta fenomenet.” »

För att undvika detta bör du konsumera probiotika genom att äta surkål, oliver och kefir. Du bör också äta mat som är rik på fiber, såsom fullkorn, frukt och grönsaker.

Källa: Pexels

2. Utöva sport

Det är inte bara under ungdomen man behöver Han idrottar. Tvärtom, för det är just när vi åldras som vi behöver det mest. Kroppens ämnesomsättning saktar ner med åldern. Det är därför det är nödvändigt träna för att stimulera det.

Det är dock nödvändigt att noggrant välja den sportaktivitet som du ska utöva. Raphael Grumann råder oss att träna cardio och bygga muskler.

3. Få tillräckligt med sömn

Det är ingen hemlighet att sömn är ett nyckelelement i viktkontroll. Ett av symptomen på klimakteriet är sömnstörningar. Detta främjar faktiskt viktökning. Raphael Grumann förklarar:

“Sömn störs ofta under klimakteriet. Men dålig sömn stör hungerhormonerna ghrelin och leptin, vilket främjar viktökning. »

Källa: Pexels

För att fixa detta rekommenderas det att ta hormonbehandling ersätta eller ta lämpliga kosttillskott.

4. Var försiktig med saltet

I vad kan salt göra oss feta? Nutritionisten förklarar:

“Hormonella fluktuationer främjar vattenretention, vilket förvärrar fenomenet viktökning. »

Det är problemet salt ökar vattenretentionen . Men inte bara! Enligt Raphael Grumman, den höga konsumtionen av salt ökar risken för högt blodtryckblodtryck i denna ålder.

Det här handlar inte om inte konsumera, men undvik att tillsätta salt vid bordet. Det är också nödvändigt att undvika konsumtion av mycket salt mat som chips, färdigrätter, korv etc.

Källa: Pexels

5. Gå lätt på sockret

Barn eller gamla, ta socker gör att vi går upp i vikt . det är ett faktum. Det är dock mer komplicerat för kvinnor som går igenom klimakteriet eftersom de den drar inte lika mycket energi längreän ett barn.

För många enkla sockerarter i kroppen främjar viktökning. Lösningen är att ersätta enkla sockerarter med komplexa sockerarter samtidigt som man äter fibrer sakta ner sockrets passage till blodet .

6. Välj ekologiska livsmedel

Faktiskt, gå upp i viktförekommer särskilt under perimenopause. Detta är perioden före klimakteriet. Under denna period börjar den hormonella cykeln att förändras. Dock fungerar hormonstörande ämnen hormonproduktion .

här är vad kan orsaka förlängning av perimenopausenenligt dietister. Du bör undvika att förlänga denna period eftersom det är där din viktkontroll blir svårare. Enligt Raphael Gruman:

“När klimakteriet närmar sig är det lättare att kontrollera din vikt och behålla den. »

Klimakteriet
Källa: Pexels

För att undvika denna förlängning är lösningen ganska enkel. Företräde bör ges till ekologiska livsmedel.

7. Minska ditt kaloriintag

Detta trick är den mest uppenbara. Eftersom de äldre inte förbrukar mycket energi behöver de inte extra kalorier. Så för att undvika att gå upp i vikt, undvik bara mat som innehåller för mycket kalorier. Nämligen bakverk, ost och begränsa fettet så mycket som möjligt.

Istället bör du öka ditt proteinintag.

Leave a Comment

Your email address will not be published.