Det är officiellt, Charles De Ketelaere skriver på med AC Milan till 2027 |  utländsk fotboll

Ett “ovanligt” marint djur sågs i Seine | Ekologi

Ett marint djur, som tros vara en vitvit, en skyddad art av valar som normalt lever i kalla vatten, upptäcktes i Seine på tisdagen, meddelade prefekturen Eure på onsdagen.

Enligt studien av de första skotten, “skulle djuret vara en vitvit”, “en skyddad art av valar som vanligtvis lever i arktiska, subarktiska vatten och i St. Lawrence mynning i Quebec”, säger prefekturen i en pressmeddelande. släpp, utan att specificera i vilken del av Seine djuret sågs, och inte heller storleken på individen.

I vuxenlivet är en beluga cirka 4 meter lång.


Identifieringsarbetet utfördes gemensamt av tjänsterna från det franska kontoret för biologisk mångfald och avdelningsdirektoratet för skydd av befolkningar.

“Dess hälsotillstånd utvärderas för att kunna vidta lämpliga åtgärder för att optimera sina chanser att överleva”, tillägger pressmeddelandet, som klargör att “det händer enskilda individer att vandra in i sydligare vatten”, som kan “tillfälligt överleva i sött vatten”.

En späckhuggare dör i Seine

Prefekturen ber allmänheten att inte flytta in i området eller försöka närma sig belugan för att “inte stressa djuret under informationsinsamlingsfasen.”

Han understryker att de statliga myndigheterna “mobiliserar för att bevara vilda djur och fortsätta den ständiga övervakningen av befolkningen.”

I början av juni hade en späckhuggare upptäckts i Seine mellan Rouen och Le Havre. Djuret hittades så småningom dött och en obduktion visade att det var svältdöd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.