Enligt webbplatsen Ameli.fr är “cystit en urinvägsinfektion i urinblåsan. I 90% av fallen beror det på en bakterie som kallas “Escherichia coli”; men orsaken kan vara andra bakterier eller mikroorganismer.”Vi pratar ofta om akut cystit eftersom det läker snabbt med lämplig behandling.

På sommaren är cystit ofta vanligare. Den i fråga? Olika faktorer som gynnar spridningen av bakterier som är ansvariga för urinvägsinfektioner, såsom värme och svettningar, tätare sexuell kontakt eller till och med långvarig simning, som var fallet med Isabelle, 63: “När jag var yngre stod jag i timmar i en boj att sola. På grund av detta låg min underkropp kvar i vattnet under en lång tid, vilket orsakade upprepad cystit..”

Återkommande cystit: råd från en läsare om hur man undviker det

“Jag har inte haft en urinvägsinfektion på minst 6 år eftersom jag redan är väldigt noggrann med min intimhygien. Tydligen slutade jag spendera timmar i en pool för att bli solbränna! Antibiotikabehandling fungerar väldigt bra när man har cystit, men man kan inte alltid ha dessa läkemedel. här är det mitt råd så fort jag känner att en UVI kommer :

  • ta homeopatidessutom bär jag alltid mitt recept;
  • jag gör a mycket varmt sittbad eller så använder jag en handduk indränkt i varmt vatten som jag lägger mellan benen i några minuter. Denna teknik lindrar snabbt;
  • Jag dricker mycket vatten för att undvika urinvägsinfektioner;
  • När jag går på toaletten avslutar jag med att torka av med en intimservett eller skölja av med vatten;
  • Jag byter också regelbundet under sommaren.”

”Om du inte har lätt tillgång till en toalett är det möjligtanvänd vuxenblöjor. Det kanske får dig att le men jag använde det här tricket på en skolresa eftersom jag inte kunde stanna bussen var 5:e minut… Jag råkade också använda den här typen av skydd på natten för att undvika att få några droppar urin.”

Redaktören rekommenderar: