Xavier Mercier

(Exklusivt) Xavier Mercier reflekterar över att lämna OHL: “Klubben räknade inte längre med mig och jag fick ingen förklaring!” – Allt är fotboll

Fransmännen lämnade OHL och Belgien för att bosätta sig i Ferencváros i Ungern. Mittfältaren kommer att upptäcka en ny turnering och utvecklas för första gången i sin karriär på den europeiska scenen.

Xavier Mercier tillbringade sex år i Belgien, där han etablerade sig som en av de bästa spelarna i vår liga, med 23 mål och 43 assist på 146 matcher. Han försvarade färgerna Kortrijk (2016-2017), Cercle de Bruges (2017-2019) och sedan OHL (2019-2022).

Fransmannen bestämde sig dock för att lämna Belgien i somras för att ansluta sig till ungerska mästarna Ferencváros. “Snart kände jag att OHL inte litade så mycket på mig inför säsongen 2022-2023, så vi var såklart tvungna att hitta en ny klubb. Ferencváros kom och knackade på dörren och visade stort intresse. Förhandlingarna varade lite mer än en månad gjorde klubben inte. Han gav upp och bevisade att han ville att jag skulle vara ärlig”, säger Xavier Mercier. Louvanisterna tecknade Raphael Holzhauser gratis på sommaren. “Jag visste innan hans ankomst och undertecknande att OHL inte längre hade mig på sina kort. Jag har inte fått någon förklaring och jag är besviken. Jag har gjort mycket för den här klubben och i slutändan har jag inte fått något erkännande. . Det var svårt att acceptera”, sa spelaren.© Photonews

Mästare under de senaste fyra åren, den mest framgångsrika klubben i Ungern (33 ligor) tvekade inte att spendera nästan 500 000 euro för den 33-årige spelaren som skrev på ett tvåsäsongskontrakt. “Ett stort bevis på förtroende, trots allt är det en fantastisk klubb. De spelar i Europacupen varje säsong och vinner ofta det ungerska mästerskapet. Att gå med i Ferencváros var också ett steg framåt i min karriär. En spännande sportslig utmaning och en ny familj. projekt. Budapest stad det är exceptionellt, sedan anpassade jag mig snabbt och allt går bra med klubben. Integrationen gick väldigt bra. Vi har en serie matcher i upptakten till Champions League. För tillfället är jag. Jag har lite tid kvar att spela, men det kommer med tiden. Ett lag som har vunnit allt i fyra år kommer jag ihop, och laguppställningen har förändrats väldigt lite. Jag kämpar för att få min plats, det är spännande att börja . scratch, 33. Att spela på elfte plats varje år, det är inte bra även om jag var bra i OHL. Det är fotboll, man måste alltid anpassa sig”, tillade han.

Den här onsdagen spelar ungrarna den första delen av den andra preliminära omgången av Champions League mot slovakiska mästarna Slovan Bratislava. I den första omgången steg den tidigare OHL-kaptenen till 72:a. “En riktig bonus i min karriär för att spela Champions League-matcher. Fantastisk atmosfär.”

“Ångrar jag att jag inte spelat för en toppklubb i Belgien? Nej, det är så. Under säsongen 2020-2021 (titeln som bästa passningsspelare) var det ett bra nytt år, men ingen ringde mig för att uttrycka sitt intresse”, förklarar Alez-bon. “Jag har inget annat än positiva saker att säga från min tid i Belgien. Jag har utvecklats mycket som fotbollsspelare, men också som man. Jag kommer att lämna Jupiler Pro League med huvudet högt och en känsla av prestation”, avslutade Xavier Mercier. Han kommer att försöka anpassa sig så snabbt som möjligt för att hjälpa sitt lag att uppnå sina mål över kvaliteten på hans passningar.


Xavier Mercier
© Photonews

Leave a Comment

Your email address will not be published.