Fiat avslöjar de första bilderna på sin coupé-SUV, Fastback

Den kunde ha varit en rival till Renault Arkana i Frankrike, men den kommer inte att placeras i vår region. Idag presenterade Fiat officiellt Fiat Fastback i Sydamerika.

Det var länge sedan vi hade en riktig nyhet på Fiat. Om vi ​​utesluter restylings och “Cross”-varianter, så är faktiskt den sista ingen mindre än… 124. Eternity alltså, men Fiat är fortfarande aktiv med en katalog som kretsar kring deklinationen av 500:an, och speciellt dess elektriska version som ger goda resultat vid försäljning i Europa. Men Fiat-gruppen är inte bara den gamla kontinenten, den finns också i Sydamerika där vi nyligen upptäckte en sportbil med Abarth Pulse. Och i dag lyfter den italienska tillverkaren på slöjan för de första bilderna av Fastback, dess första coupé-SUV som förmodligen skulle ha en plats i vårt land med tanke på framväxten av detta segment bland generalister nyligen: Peugeot 408 och särskilt Renault Arkana. .även Volkswagen Taigo.

Elegant dynamisk Fiat Fastback

Aktern är ganska framgångsrik, även om den är relativt vanlig och trogen kategorins standarder
Aktern är ganska framgångsrik, även om den är relativt vanlig och trogen kategorins standarder© Fiat

Presenterad i en tvåfärgad version tar Fastback de vanliga kategorimarkeringarna med smala ljus bak, utseendet på en “andsvans”, en särskilt aggressiv diffusor och en slående grill. Genom att lägga till LED-optik och stora fälgar har du ett komplett paket av en modern SUVmed ett sportigt utseende som försöker efterlikna de toppmodeller som etablerade detta tidigare obefintliga segment: Mercedes GLE Coupé, Audi Q8, BMW X6 och till och med Range Rover Velar.

Interiören förblir en väl bevarad hemlighet även om på grund av de uppenbara kostnaderna, den ska komma nära pulsen.

Det skulle vara den sydamerikanska modellen som krävde mest investeringar för Fiat, som ännu inte har bekräftat mekaniken som finns under huven, även om vi logiskt sett skulle hitta Fiat-turboladdade block, särskilt 1,3:an i versionerna 130 och 185 hk. Vad gäller marknadsföring i Europa är det inte helt uteslutet, men Fiat verkar prioritera Brasilien och Argentina just nu. Och denna Fastback kommer sannolikt att behöva ses över mekaniskt för att uppfylla våra standarder för föroreningskontroll.

publicerad på 08.04.2022 Uppdaterad 08.04.2022

Leave a Comment

Your email address will not be published.