Frankrike: Patrick Balkani fick tillstånd att släppas ur fängelset på fredagen

I torsdags godkändes Patrick Balkani av hovrätten i Paris att släppas ur fängelset den 5 augusti.


Lästid: 2 minuter

storHovrätten i Paris godkände i torsdags den tidigare borgmästaren i Levallois-Perret LR Patrick Balkany att släppas från fängelset på fredagen, villkorligt efter flera månaders internering i Fleury-Mérogis (Essonne) för skatteflykt, säger hans advokat Robin till AFP Binsard.“Åtgärden för frigivning (…) kommer att fastställas till den 5 augusti 2022”, skrev domstolen i sitt beslut, som AFP kunde konsultera.

“Det här beslutet är juridiskt felfritt, eftersom ingenting motiverar fortsatt frihetsberövande av en 73-årig man som redan har avtjänat två tredjedelar av sitt straff”, försäkrade hans advokater, Me Binsard, i ett gemensamt meddelande till AFP. och jag Romain. Dieudonné. Placeringen under ett elektroniskt armband av den tidigare väljaren, i mars 2021 i hans bostad i Giverny (Eure), återkallades av domstolarna i december, efter hundra incidenter.

Flera fällande domar

Den före detta baronen av Hauts-de-Seine och hans fru Isabelle Balkany befanns skyldiga i första instans och sedan efter överklagande av skatteflykt mellan 2009 och 2015. Mer specifikt anklagas de för att inte betala fastighetsskatt mellan 2010 och 2014, för betalning av ett lägre belopp 2015 och för betalning av inkomstskatt på brutto underskattning mellan 2009 och 2014.

Efter att ha suttit häktad i fem månader för skatteflykt och sedan släppts med ett elektroniskt armband av hälsoskäl i februari 2020, återvände den tidigare folkvalde LR till fängelset i februari på grund av ett flertal brott mot sina skyldigheter, enligt rättvisa.

Hans fru hade lagts in på sjukhus efter, enligt hennes man, självmordsförsök. Hon återvände hem den 4 juni i väntan på en eventuell domstolsstämning.Utöver denna fällande dom för skatteflykt dömdes Patrick Balkany och Isabelle Balkany också slutligen, i juni 2021, för penningtvätt för skatteflykt och för olagligt uttag av ränta. Endast strafffrågan kvarstår, med en ny rättegång planerad till nästa oktober.


Leave a Comment

Your email address will not be published.