David Wagner, från restaurangen

Fritid i Luxemburg: Manger à la Schueberfouer kommer att kosta mer

Publicerad

Fritid i LuxemburgManger à la Schueberfouer kommer att kosta mer

LUXEMBOURG – Från och med den 19 augusti väntas en prishöjning på alla “Fouera” restauranger.

David Wagner, från restaurangen “Friture Armand”, medger att han var tvungen att justera priserna.

Viktig

Vilken typ av sås kommer Schueberfouer-besökarna att äta? Två veckor före den stora återkomsten av karnevalen i Glacis döljer ingen krögare det: priserna kommer att stiga. “Jämfört med 2019 års priser finns redan en indexering på 7,5 procent”, räknade David Wagner från restaurangen “Friture Armand”.

“Råvarupriset exploderade. När det gäller olja talar vi om en prisökning på 150 till 200 %. Detta kommer att påverka våra priser. Det kommer inte att fördubblas, men det kommer att växa med 15 till 20 procent”, tillägger han.

Nötkött, fisk kostar mer

Bland alla återställare av “Fouera” står olja i centrum för diskussionerna, men inte bara. När det gäller kött är nötkött 30 % dyrare, beklagar David Wagner. ”Inköpspriset på fisken ökade också med 15-20 procent jämfört med förra upplagan. Det blir ingen brist, men vi var tvungna att spara mycket olja. Och David Wagner att tillägga att “arbetarna inte längre arbetar för 2019 års löner”.

“Där noterar vi en 10-procentig ökning”, konstaterar han. ”När det gäller energi är vi tvungna att betala delbetalningar för el och gas. Och med gas kommer vi att möta en helvetesräkning. Vi går från enkel till dubbel. Ganska ovanligt, men alla verkar hantera denna situation genom att justera priserna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.