Genom bakdörren flyr Antwerpen med Drita och går vidare till nästa omgång

Genom bakdörren flyr Antwerpen med Drita och går vidare till nästa omgång

Antwerpen, som i den första etappen, kämpade för att vara farliga. Tack vare två mål från Laurit Krasniqi och Michelangelo Balikwisha kvalificerade Great Old till nästa etapp.

Efter att ha tagit emot divisionen i den första etappen, var Antwerpen tvungen att göra jobbet i Drita för att se nästa eliminering. Fast beslutna att uppnå en historisk bedrift för klubben, utövade Kosovoerna direkt press. Från första minuten Alderweireld han är skyldig att ge en hörna till hemmalaget. Antwerpens reagerar några ögonblick senare, men skottet Janssen det har trängts tillbaka av lokalförsvaret.

Spelets första spark kommer från fötterna Manuel Benson, efter tio minuters spel Den 25-årige spelarens leverans tar riktningen mot målet, men Maloku stoppar det. Fem minuter senare lägger även Simonovsky in resa upp bidrar till spelet för första gången. Säkert

En halvtimme senare utnyttjade Jashari en lucka i Antwerpens försvar. Med ett djupt skott kommer Kosovo-anfallaren ansikte mot ansikte med Antwerpens målvakt, men hans försök pareras bort. John Butez. Slutet av den första perioden kommer att vara rikare på tekniskt slöseri än i riktiga spel, och detta på båda sidor. De stora kan inte skapa chanser mot ett väletablerat Drita-lag, som förlitar sig på direktspel för att försöka slita ner försvarslinjen nr 1.
Antwerpen börjar andra halvlek med bollinnehav, och det kommer att bli mycket lättare att hitta en öppning. Några minuter efter att ha kommit tillbaka från omklädningsrummet, Manuel Benson samlar ett centrum perfekt från höger. Kommer från den andra raden, Laurit Krasniqi, den unga akademiprodukten firade sin andra stint med Great Old, efter förra veckans Drita mot samma sida, tog bollen med en nick och öppnade målskyttet. Han spelade bara en minut i förra säsongens sista möte mot Union Saint-Gillois, så han firar sitt första proffsmål. Ett huvudmål.

Under matchen, Manuel Benson, Antwerpens mest framstående spelare i detta möte, har missat poängen. Väl serverad från vänster hamnar den före detta belgiska landslagshopparen i målposition, något förskjuten till höger. Efter att ha spelat sin egen försvarare tack vare ett utmärkt avslut, stöts hans leverans, för central, tillbaka av den lokala målvakten.

Slutet på matchen i Antwerpen är inte särskilt betryggande. Ibland befinner sig Dritas anfallande spelare i en position att oroa sig resa upp. Lyckligtvis hindrar bristen på materialisering Kosovo-laget från att återta pariteten, trots att Antwerpen-målvakten misslyckades. Antwerpen faller mer och mer från den förlorade 0-2 bollen Bensonoch inte längre lyckas skapa nya möjligheter.

När vi spelar de sista sekunderna av matchen konverterade Antwerpen snabbt efter en lokal hörna. Efter blandning nära den motsatta ytan, Miyoshi han lyckas, med ett insteg, glida dit bollen De är färdiga som med en mycket subtil lobb officiellt säkrar Antwerpen-titeln.

Det är ett övertygande lag från Antwerpen som äntligen kvalificerar sig till semifinalerna i de preliminära etapperna av Conference League. Great Old ställs mot Norges Lilleström, som besegrade Finlands SJK Seinäjoki i förra omgången.

Leave a Comment

Your email address will not be published.