Israel slår till mot Gazaremsan: en flicka och flera andra civila dödas

Israel slår till mot Gazaremsan: en flicka och flera andra civila dödas

Israel fortsatte på fredagen sina attacker på Gazaremsan mot gruppen Islamiska Jihad, som man uppskattade dödade femton militanter, medan ett dussin civila, inklusive ett barn, också dödades, enligt palestinska enklavmyndigheter.

Under denna attack som beskrevs som “förebyggande” mot Islamisk Jihad dödades 15 kämpar, enligt uppskattningar efter en första serie räder, israeliska arméns talesman Richard Hecht. Han sa att Israel förväntar sig att raketer kommer att skjutas från Gaza in i landets centrum. På kvällen meddelade armén att den skulle fortsätta sina anfall, särskilt öster om Gaza City, enligt vittnen.

Islamic Jihad, en organisation som anses vara en terroristorganisation av Israel, EU och USA, har bekräftat döden av en av dess ledare, Tayssir Al-Jabari.

Hälsoministeriet i Gaza rapporterade å sin sida om tio döda.inklusive en femårig flicka“, och 55 skadade.

Den sionistiska fienden inledde denna attack och måste förvänta oss att vi kämpar obevekligt

De första attackerna riktade sig främst till Khan Younis (söder) och ett bostadsområde i centrala Gaza City, sa palestinska vittnen och säkerhetskällor.

I Gaza såg AFP-reportrar hur de skadade fördes bort av räddningstjänsten, brandmän som arbetade med att släcka bränder och invånare som trängdes i bårhus.

Den sionistiska fienden inledde denna attack och måste förvänta oss att vi ska kämpa skoningslöst (…) Det kommer inte att bli någon vapenvila efter denna bombning“, sa Islamiska Jihads generalsekreterare, Ziad al-Nakhala, i en intervju med den libanesiska Al-Mayadeen TV i Teheran, Irans huvudstad.Det kommer inte att finnas några röda linjer i denna strid (…) Tel Aviv och andra sionistiska städer kommer att bli föremål för motståndsmissiler“, han lade till.

Hundratals människor deltog i begravningen av Tayssir Al-Jabari i Gaza på kvällen, enligt ett AFP-team.
Dessa räder på 2,3 miljoner människors territorium, under israelisk blockad, kommer efter arresteringen på måndagen av en islamisk jihadledare på den ockuperade Västbanken, Bassem Saadi.

“Eliminera risken”

Sedan dess har israeliska myndigheter fruktat repressalier från Gaza, en enklav som kontrolleras av Hamas-islamister och där Islamisk Jihad är förankrad. Armén hade utplacerat förstärkningar till området intill palestinskt territorium, inklusive stridsvagnar, vägar hade blockerats och tåg hade omdirigerats.

Till våra fiender, och särskilt till ledarna för Hamas och Palestinska Islamiska Jihad, skulle jag vilja insistera: er tid håller på att ta slut. Hotet (mot södra Israel, reds. anm.) kommer att elimineras på ett eller annat sätt“Det sa den israeliske försvarsministern Benny Gantz i ett uttalande.

Israels premiärminister Yair Lapid försäkrade honom att säkerhetsstyrkorna skulle agera “mot

medlemmar av Islamiska Jihad för att eliminera hotet de utgör mot medborgarna i Israel“.”Alla som försöker skada Israel bör veta: vi kommer att hitta dig“, han lade till.

Över 100 raketer avfyrades mot Israel efter attacker

Raketer avfyrades från Gazaremsan mot Israel i fredags efter att israeliska attacker riktade mot den militanta gruppen Islamiska Jihad i den palestinska enklaven dödade militanter och civila, inklusive ett barn.

Mer än 100 raketer“avlossades av Al-Quds-brigaderna in på israeliskt territorium, skott som presenterades av denna väpnade gren av Islamiska Jihad som”första svaret“Israeliska strejker som dödade en av gruppens ledare, Tayssir Al-Jabari.

Uteslutning

I Ramallah på Västbanken fördömde det palestinska presidentskapet “Israelisk aggression“och höll den judiska staten ansvarig för”farlig klättring“.

Sedan 2007 har Israel infört en strikt blockad mot Gaza, en liten enklav som plågas av fattigdom och arbetslöshet.

Den israeliska armén beordrade på tisdagen att gränsövergångar skulle stängas, vilket tvingade tusentals Gazabor med arbetstillstånd i Israel att stanna i sina hem. Denna avstängning har bromsat leveransen av diesel, som behövs för att driva Gazas kraftverk. Detta enda kraftverk riskerar att stängas av på grund av bränslebrist, varnade dess chef på torsdagen.

Ett 50-tal personer som vanligtvis lämnar enklaven dagligen för behandling har också drabbats, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).

Israels senaste attacker i Gaza riktade sig mot en Hamas-position den 19 juli efter beskjutning från enklaven.

Israel och väpnade grupper i Gaza har utkämpat flera krig, varav det senaste var i maj 2021. Mitt i spänningar som började i östra Jerusalem, dödade det 11 dagar långa kriget 260 palestinier, inklusive många militanter, och 13 döda i Israel. , inklusive en soldat, enligt lokala myndigheter.

Leave a Comment

Your email address will not be published.