Italien: chock efter attack mot gatuförsäljare, misshandlad till döds vid lunchtid

En 39-årig nigeriansk man attackerades dödligt på lördagen i Italien. Landet är i chock efter den här nyheten, särskilt för att ingen ingrep för att rädda offret för angriparen.


Lästid: 2 minuter

Un En nigeriansk man, 39, attackerades vid lunchtid och misshandlades till döds av en 32-årig man i Civitanova, i regionen Marche i centrala Italien, sade polisen vid en presskonferens på lördagen. Denna tragedi orsakade befolkningens indignation, särskilt för att ingen ingrep för att hjälpa offret.

Liksom många migranter i södra Europa sålde den nigerianske mannen varor på gatan på fredagseftermiddagen när han plötsligt jagades ner, slogs till marken och misshandlades upprepade gånger. Gärningsmannen tog också sin mobiltelefon.

Händelsen inträffade vid lunchtid mitt på en livlig shoppinggata i centrum av kuststaden. Filmer från attacken cirkulerar på nätet, där röster kan höras i bakgrunden som uppmanar attacken att upphöra.

“Rasistisk brottslighet” är uteslutet

Att ingen ingrep under attacken chockerar många italienare. Vissa tror att sammanhanget skulle vara annorlunda om offret var vitt. Enligt polisen finns det inget som tyder på att det skulle vara en rasistisk attack. Offret ska ha bett sin angripare om pengar, vilket fick den senare att reagera våldsamt.Regionen Marche, där händelserna ägde rum, planerar att vidta civila åtgärder i händelse av en rättegång.


Leave a Comment

Your email address will not be published.