Lazer, det äldsta märket av motorcykelhjälmar i världen, går i konkurs: "Den belgiska industrins kronjuvel" lämnar

Lazer, det äldsta märket av motorcykelhjälmar i världen, går i konkurs: “Den belgiska industrins kronjuvel” lämnar

Lazer, med säte i Vallonsk Brabant, som tillverkar motorcykelhjälmar, har försatts i konkurs. Den överlevde inte krisen orsakad av Covid-19. Lazer var det äldsta märket för motorcykelhjälmar i världen.

När vi träffar honom, Didier de Radiguès sJag går tillbaka till minnena. “Tyvärr är det en del av historien som försvinner.”ex-motorcykelförare röker.


1985 på Spa-Francorchamps var han en ikon för varumärket på banorna. Idag är Lazer för motorcykelhjälmar klar.Det är flaggskeppet för den belgiska industrin. Det är nära mig. Jag bar Lazer-hjälmar i många år, mina bästa racingår. Det är mycket sorgligt”anförtror.

Lazer är ett historiskt varumärke. 1919,företaget Lacroix tillverkar läderhjälmar för motorcyklister. Material och år går. Lacroix blev Cross 1980, sedan Lazer. Fram till 2004 förblev den baserad i Nivelles. Lazer hade då 180 anställda och räkning företag på 25 miljoner euro. Sedan företaget såldes. Lproduktionen är flyttade till Tjeckien sedan i Adin. Högkvarteret flyttade sedan till Mont-Saint-Guibert.

Ett tjugotal anställda, 4 miljoner euro i omsättning

Trots innovationerna, ingenting går riktigt bra på 5 eller 6 år. Covid och kriget i Ukraina har avslutat samhället VEM Det är räknas mer än’Och tjugo anställda och och trafik från 4 miljoner euro. Lazer blev en liten Thumb med ett stort namn.

Namnet vi hittarextranummerdem cykelhjälmar. Det från vägen Skåpbil aert till exempel. “Laser sport” är ett annat företag, somsom togs över av Shimano 2016, går bra.

Leave a Comment

Your email address will not be published.