"Legenden är tillbaka": det mytomspunna art déco-tåget, Orient-Express, kommer att fortsätta att fungera, här är alla detaljer

“Legenden är tillbaka”: det mytomspunna art déco-tåget, Orient-Express, kommer att fortsätta att fungera, här är alla detaljer

“Drömmen går i uppfyllelse!” Tillbaka på rätt spår efter att ha blivit strandsatt på gränsen till Vitryssland, ska Orient-Express lyxiga art déco-vagnar totalrenoveras innan lyxkryssningar med tåg över Europa återupptas 2025.

Accor hotellgruppen är nu ansvarig. Han tog precis full kontroll över Orientexpressen, företaget som ansvarade för att bygga arvet från det legendariska lyxtåget som fraktade rika resenärer till Konstantinopel (Istanbul) under Belle Epoque.

“Legenden är tillbaka”, entusiasmerar företagets vice vd Guillaume de Saint Lager. Han vill renovera först”17 historiska bilar från Orient-Express, i en helt fiktiv version av vad detta tåg var, både samtida och art deco”.

En liten historia: när den historiska Orient-Express (Paris-Istanbul) försvann 1977, ville den schweiziska researrangören Albert Glatt fortsätta äventyret med en Nostalgia-Istanbul-Orient-Express, som sjönk när han försökte åka till Tokyo på Trans. -Sibiriska järnvägen. Detta tåg hade glömts bort tills historikern Arthur Mettal upptäckte det 2015 i Polen, på gränsen till Vitryssland.

En vinterträdgårdsbil, lyxiga sviter, en restaurang…

Hans 13 art deco-bilar var i förvånansvärt bra skick. “Inga taggar, mycket små skador. Koppar har stulits, men Lalique-glaspanelerna, som lätt kan tas bort, var intakta” Herr Mettetal hade berättat för AFP 2019. SNCF ägde då Orient Express, vars märke man hade köpt från Compagnie internationale des wagons-lits 1977. Efter långa förhandlingar slutade det med att man köpte tillbaka “Glatt-tåget”.

Under tiden hade företaget sålt 50 % av Orient Express till Accor 2017. Och det sålde bara resten till det. “En vettig försäljning i en tid då SNCF Voyageurs behöver frigöra resurser för att hantera konsekvenserna av hälsokrisen”, förklarar en representant för den offentliga gruppen. Orientexpressens verksamhet är dock mer hotell och turism än järnväg.

“Glatt-tåget” har kompletterats med andra autentiska mellankrigsvagnar, vilket kommer att göra det möjligt för herr de Saint Lager att rada upp 12 “svitbilar” – inklusive en presidentsvit med badkar -, en matsal, en barvagn, en ” vinterträdgårdsbil” och 2 servicebilar.

Halvt art déco, halvt modern inredning

Nu är det dags att fixa dem. Och mer än så, eftersom han vill “att skapa en inredning som är omöjlig förrän nu, helt i föreningspunkten mellan art deco och modern”.

Ett projekt som anförtrotts arkitekten Maxime d’Angeac, som måste förena Lalique och wifi. “Pasageraren måste fråga sig själv, när han går ombord, om det var 1930 eller idag.” insisterar. “All teknik kommer att döljas, du kommer inte ha en TV-skärm i ditt rum!”

De första bilarna, beställda till franska hantverkare, kommer att presenteras vid sidan av OS 2024, sade han och föredrar att inte prata om pengar. När det gäller den kommersiella lanseringen tänker Mr. de Saint Lager “början av 2025″. “Det är säkert att avresan kommer att ske i Paris. Och Istanbul kommer att vara en del av resan!”, uppgav han.

“Orient Express La Dolce Vita”, på väg till Italien!

Samtidigt planerar man att lansera “Orient Express La Dolce Vita”, ett annat lyxtåg som ska resa i Italien från “tidigt 2024”, med Trenitalia-bilar från 1970-talet restaurerade av designstudion Dimorestudio. Och två mycket trevliga hotell är på väg att öppna igen under varumärket Orient Express, i Rom och Venedig.

På samma plats vill Le Puy du Fou sommaren 2023 lansera “Le Grand Tour”, ett tåg köpt av Deutsche Bahn och ombyggt till ett böljande Belle Epoque-hotell, som ska resa genom Frankrike.

Och naturligtvis finns det Venedig-Simplon-Orient-Express kvar, en annan arvtagare – utan att äga märket – till det berömda tåget. Den drivs av Belmond Group (LVMH) och multiplicerar nu turnéer i Europa. Att åka från Paris till Istanbul på fem dagar kostar det 35 000 pund (41 600 euro) för en dubbelhytt, med avgång den 25 augusti kl. 15.53.


Venedig-Simplon-Orient-Express © Belga Images

Leave a Comment

Your email address will not be published.