Lyxklockor släpade in i kryptovalutornas fall (infografik)

Flaggskeppen av Rolex, Patek Philippe och Audemars Piguet står inför stora rabatter eftersom spekulanter har bromsat sina köp.


Artikel reserverad för prenumeranter

Journalist vid ekonomiavdelningen


Lästid: 4 min

CDet här är inte försäljningar för välbärgade kännare av prestigefyllda klockor… men det ser ut som det. Som påpekats av Chrono24, den riktmärke internationella återförsäljningsplattformen, upplever de mest framstående modellerna vi ser på handlederna av de största figurerna inom sport och rap en allvarlig nedgång i tittarsiffror.

Döm själv… Rolex Daytona, som är särskilt älskad av hiphopmiljardären Jay-Z, säljs just nu för mellan 35 000 och 38 000 euro använd, eller 15 till 20 procent mindre än i våras. För Royal Oak från Audemars Piguet, räkna med 110 000 euro för ett oanvänt (men inte nytt) exemplar och nästan 80 000 euro för en bit med mindre nickel, det vill säga 20 till 40 % billigare än vad som finns, fyra till fem månader gammalt. När det gäller Patek Philippe Nautilus kan den hittas för mellan 130 000 och 150 000 euro beroende på skick, eller 60 000 till 40 000 euro mindre än i februari. Stor grej !
Den här artikeln är endast för prenumeranter

Med detta erbjudande kan du njuta av:
  • Obegränsad tillgång till alla artiklar, filer och redaktionella rapporter
  • Tidning i digital version
  • Läskomfort med begränsad reklam

Leave a Comment

Your email address will not be published.